Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki router wybrać?

PanPrezesLiper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Po kilkunastu latach mój stary router nadaje się tylko do muzeum. Nie mam już na niego siły. Gubi zasięg, jest wolny i rozłącza niektóre urządzenia. Rozmawiałem ze znajomym i powiedział mi, że porządne routery można kupić w przedziale 300-400zł. Wydawało mi się, że wystarczy wydać 100-150zł i już można cieszyć się naprawdę dobrym sprzętem. Co o tym sądzicie? Jaki router jest waszym zdaniem godny polecenia? Zależy mi na cenie i przełożeniu jej w stosunku do funkcji, przepustowości, ilości wyjść, mocy sygnału itp.

Opublikowano

Ile kasy chcesz przeznaczyć na ten router? 

No chciałbym tak 200-250zł maksymalnie. Na początku myślałem, że 100-150zł wystarczy żebym miał super sprzęt, ale wygląda na to, że się myliłem, więc zwiększam budżet o 100zł

Opublikowano

Router TP-LINK Archer C1200

Nie ma sensu polecać routera bez wiedzy pod jakie łącze zostanie wykorzystany.

@PanPrezesLiper Pod co chcesz go podłączyć?

@CiasteczkoMen Chcę go do użytku domowego. Podłączyć 2 PC, 2 laptopy, 4 telefony, telewizor + ew. jacyś goście w domu (+/- 2/3 osoby). Czasami na pewno będzie obciążone, a chcę mieć święty spokój, więc jak mam dopłacić 50zł i wziąć coś lepszego, czego zasobów nawet nie wykorzystam, to wolę właśnie tak zrobić

Opublikowano

Zobacz router TP-Link Archer D5. Moim zdaniem jest to odpowiedni sprzęt.

@CiasteczkoMen Sprawdziłem. Czym on się różni? Widzę jedynie, że jest 100zł droższy, ma jedną antenę mniej, dochodzi VAN, kilka portów więcej i może jedno/dwa zabezpieczenia, o których nie mam zielonego pojęcia. Nie ma między nimi moim zdaniem różnicy, a cena wzrasta...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...