Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade sprzętu do 1300 zł

MrCh4nk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w bardzo niedalekiej przyszłości chce wymienić pół komputera (a właściwie 6/7 komputera). Obecny zestaw to:

Pentium E3400

Płytka na chipsecie G41 od ASUSa

2 gigolce DDR3

Modecom Feel 400W

HDD od WD 160GB na ATA

jakaś buda również od Modecom

Radeon HD5770 (1gb ddr5) od Sapphire

Myślałem nad czymś takim:

https://www.morele.net/inventory/info/YPbImW/

Jak się to wam widzi? Gram tylko w League of Legends, dlatego karta zostanie taka jaka jest, ale nie wykluczam dokupienie jakiegoś RX470/480/ 1060-tki. Ogólnie to klikam w webdeveloping i sporadycznie grafika. Nie jestem do końca przekonany do dysku, zasilacza i płyty, może jakieś inne propozycje? Będzie mi się dobrze pracować na tym sprzęcie?

Opublikowano

Mam pytanie czy mogą być używane? Bo z nowych to jest najmocniejsza możliwość, a z używanych można zrobić wydajniejsze (o wiele wydajniejszy).

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Mam pytanie czy mogą być używane? Bo z nowych to jest najmocniejsza możliwość, a z używanych można zrobić wydajniejsze (o wiele wydajniejszy).

Wiem że da rade złożyć cos na i5 2400 z używek + jakiś hd 7870 ale jakoś tak się nie chce bawić z zamawianiem części u kilku osób + dłuższe czekanie i użeranie się.

Opublikowano

Wiem że da rade złożyć cos na i5 2400 z używek + jakiś hd 7870 ale jakoś tak się nie chce bawić z zamawianiem części u kilku osób + dłuższe czekanie i użeranie się.

Wiele używanych można kupić od tego samego dostawcy, a czas oczekiwania zamyka zazwyczaj się w tygodniu, ale jak nie chce Ci sie w to bawić to jest to najwydajniejszy zestaw.

Jedynie co bym zmienił to obudowe na rg2 lub rg2w i mobo na podobny model tylko pro-d.

Mój komputer:

MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

Opublikowano

Wiele używanych można kupić od tego samego dostawcy, a czas oczekiwania zamyka zazwyczaj się w tygodniu, ale jak nie chce Ci sie w to bawić to jest to najwydajniejszy zestaw.

Jedynie co bym zmienił to obudowe na rg2 lub rg2w i mobo na podobny model tylko pro-d.

Ciężko mi zauważyć różnicę między tymi MOBAsami, mógłbyś je jakoś wypisać? Na pierwszy rzut oka to brak D-Sub w jednym z modeli

Opublikowano

Ciężko mi zauważyć różnicę między tymi MOBAsami, mógłbyś je jakoś wypisać? Na pierwszy rzut oka to brak D-Sub w jednym z modeli

Są 2 różnice: brak złącza vga i jest tańsza, a złącza vga nie potrzebujesz bo masz dedykowana karte.

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...