Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problem Z Autoit - Temat Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

czy da rady takie coś zrobić aby auto it działał cały czas np. gdy wyłączy się komputer

@down

mógłbyś pomóc a nie zaśmiecasz forum zastanów się , no

Opublikowano

W autoit raczej nie ale w innych językach jak najbardziej :/

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

4ggr35510n

chodzi mi o to że nie rozymiem jak pisać przy pomocy ff.au3 nrmalnie takie msgbox'y i jakieś sendy dał bym radę ale nie temu, robiłem tak jak tam kazali ale ni rozumiem i tak

Portable AutoIt

Można zgrać na pamięć przenośną i pisać skrypty gdzie się chce

Kalkulator

Zrobiłem go w celach ćwiczebno-naukowych. Zezwalam na edytowanie kodu

Download: http://rapidshare.com/files/420169333/Kalkulator.rar

Skan: http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/8eab82267fa3b9f421a94d0522e90376aff38c2f

Screen

2pyotar.jpg

Opublikowano

@up:

nie popieram IE, ale łatwiej jest robić boty z wbudowaną w nie przeglądarką IE - nawet lepiej to wygląda i większą kontrolę masz.

@2x up:

hehe chciałbym zobaczyć program na windzie który działa po wyłączeniu kompa...

pomyślcie logicznie:

1. Odpalacie program

2. Wyłączacie kompa

3. I co? Bot działa bez procka, grafiki, pamięci etc.?

Co najwyżej możnaby wbić się do BIOSu ale to będzie działało bez windy, a nie bez komputera :D

Z drugiej strony fajne Sci-fi - odpalam sobie bota, odłączam kompa od prądu, najlepiej wynoszę go do piwnicy, wyjmuję po miesiącu a to 99lv i pr0 eq :D

Ludzie zejdźcie na ziemię...

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Maciek124 nie chodziło mi o bota tylko program , coś takiego ze komp sam się włącza po np 3 godz po wyłączeniu .

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

@2x up:

Czekaj już się robią, tylko muszę kompa wyłączyć...

@up:

To teraz rozumiem - zostaje assembler (?) ale nie wiem dokładnie, samo włączenie musi być możliwe bo miałem taki przypadek że klientowi kot w nocy kompa włączał - typek nie wiedział jak on to robi a potem obczaił że wystarczy nacisnąć cokolwiek na klawiaturze i się komp włącza. Z drugiej strony może klawiatura zwierała coś na płycie głównej i akurat włączał się komputer.

A jak się komuś chce to niech sobie zrobi coś takiego:

- otwierasz obudowę komputera, znajdujesz kabelki od włącznika

- bierzesz starą nokię, zdejmujesz obudowę i rozbierasz telefon tak żeby móc wyjąć wibrator (bez skojarzeń)

- lutujesz dwa kabelki do styków na płytce w telefonie

- jeden z tych kabelków lutujesz do jednego z tych od włącznika kompa

- drugi za pomocą tej małej wtyczki od włącznika do komputera podłączasz do płyty głównej, tak żeby obwód szedł jakoś tak:

xxxp.png

- teraz ustawiasz w nokii jakiś masakrycznie krótki dzwonek i dźwięk budzika

I teraz masz dwie opcje:

1. Ustawiasz w tamtym telefonie budzik na jakąś godzinę i o niej włączy się komputer

2. Do telefonu wkładasz aktywną kartę (nie musi mieć nic na koncie, byle dało się na nią zadzwonić), spisujesz sobie numer i jak chcesz włączyć kompa to sobie dzwonisz :P

Bardzo ważne - ten dzwonek musi być na prawdę krótki, dosłownie jedna nuta, inaczej może wam spalić płytę główną. Do tego najlepiej w ustawieniach dzwonka wybrać żeby powtarzał tylko raz, tak dla bezpieczeństwa.

wszystko up zostało wymyślone przezemnie, zastrzegam sobie prawa do powyższego pomysłu. Taka sobie zabawka jakby komuś się nudziło :P Ja ustawiam budzik w tym drugim telefonie na dwie minuty zanim włączy się budzik który mnie budzi i dzięki programowi który sobie napisałem rano mam już odpaloną zalogowaną pocztę, puszczoną muzykę, sprawdzoną pogodę i wiadomości - muszę tylko włączyć monitor i sobie przejrzeć :D

Trochę odszedłem od tematu - "no kill me plx!"

@PS: jakby ktoś sobie chciał coś takiego zrobić to na allegro albo w komisach można uszkodzone telefony za grosze dostać.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

to tak:

Jak bota zrobić żeby się nie narobić?

a tak serio to:

Jak zrobić żeby przy kompilacji wrzucić do programu wszystkie obrazki, programy i muzykę jaką program używa? inny sposob od install file?

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

Dubler chodzi ci o coś takiego?

#Region
#AutoIt3Wrapper_Res_File_Add=img.jpg, rt_rcdata, IMG ;tu masz ten plik który będzie w programie
#EndRegion
#include <resources.au3>
$gui = GUICreate("Data from resources simple example 1",400,150) ;Tworzy GUI
$pic1 = GUICtrlCreatePic("",0,0,400,150) ;Tworzy obrazek
_ResourceSetImageToCtrl($pic1, "IMG") ;Przypisuje obrazkowi obrazek 
GUISetState(@SW_SHOW)
While 1
If GUIGetMsg() = -3 Then Exit
WEnd

Opublikowano

Dubler chodzi ci o coś takiego?

#Region
#AutoIt3Wrapper_Res_File_Add=img.jpg, rt_rcdata, IMG ;tu masz ten plik który będzie w programie
#EndRegion
#include <resources.au3>
$gui = GUICreate("Data from resources simple example 1",400,150) ;Tworzy GUI
$pic1 = GUICtrlCreatePic("",0,0,400,150) ;Tworzy obrazek
_ResourceSetImageToCtrl($pic1, "IMG") ;Przypisuje obrazkowi obrazek 
GUISetState(@SW_SHOW)
While 1
If GUIGetMsg() = -3 Then Exit
WEnd

dzięki

o to właśnie chodziło

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

Mam pytanie jak zrobić GUI w GUI bo mam przycisk o nazwie Opcje i chciałbym aby on wywoływał okienko z opcjami.Nie chce dawać tego GUI od okienka opcje w Funkcji bo wtedy musiałbym wszystko definiować w loacale a i tak nie działało by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...