Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1200 zł

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? MAX 1200zł 
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) w tym tygodniu 
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1440x900
Do czego ma służyć komputer? GAMING
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie, jedynie podkładka xxl na biurko odzzielny budżet to max 70zł 
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? szczerze nie umiem ale bym spróbował ale nie chce niczego zepsuć 
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? jak najwydajniejszy pod najnowsze gry

Czy części mogą być używane? oczywiście ale dajcie propozycje nowych cześci bo jestem też ciekaw

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? MAX 1200zł 

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) w tym tygodniu 

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1440x900

Do czego ma służyć komputer? GAMING

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie, jedynie podkładka xxl na biurko odzzielny budżet to max 70zł 

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? szczerze nie umiem ale bym spróbował ale nie chce niczego zepsuć 

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? jak najwydajniejszy pod najnowsze gry

Czy części mogą być używane? oczywiście ale dajcie propozycje nowych cześci bo jestem też ciekaw

Z nowych części będzie problem. Parę stówek jakbyś znalazł dałoby radę złożyć naprawdę fajny zestawik.(1500 +/-)

Trochę wyjechałem poza budżet ale inaczej zostaje tylko apu:

https://www.morele.net/inventory/info/CHScq4/

Opublikowano

CPU- i5 2400

Płyta główna- na chipset H61 lub h67 lub p67

Zasilacz- Corsair VS450 albo nowy Antec 500w (180zł)

Dysk twardy- wielkość jaką chcesz. Polecalbym dysk od Toshiby P300 albo od Seagate

Ram- 4 albo 8GB od GOODRAM na DDR3 (ilość zależy od pieniędzy ile zostanie)

GPU- Tutaj zależy ile pieniędzy zostanie. Polecalbym szukać minimum R9 270 albo r9 270x.

Nie podam linków do aukcji, bo nie mam za bardzo czasu. Ale powinieneś wszystko znaleźć na OLX lub Allegro (oczywiście na Allegro drożej).

Na tym zestawie spokojnie zagrasz we wszystko w ładnych ustawieniach i dobrych FPSach.

@Edit

Zapomniałem o obudowie. Może być nowa (albo używana) M10. Nowa kosztuje 99zł na morele. Obudowa jak obudowa. Budżetowa.

Opublikowano

po co mi win 10 za ponad 4stówy ?

Wywalić windowsa, zmienić dysk na P300, bo różnica finansowa między 1TB a 500GB to ~30zł. Obudowę zamienić na minimum M10 od SilentiumPC, to co podał to gówniany plastik, że tak to ujmę. Płyta może być, ale trzeba dodać aktualizacje biosu na morele, która kosztuje 30zł, bo CPU G4560 jest najnowszej generacji i po prostu by nie odpalił na niej. Ram może być, no chyba, żeby zmienić na takie same ale o pojemności 8GB. Zasilacz zmienić na Antec VP500. Do tego karta graficzna RX 470/570 lub GTX 1050Ti (RX tutaj wygrywa oczywiście). Tak by mógł wyglądać zestaw z nówek.

Opublikowano

po co mi win 10 za ponad 4stówy ?

Wywalić windowsa, zmienić dysk na P300, bo różnica finansowa między 1TB a 500GB to ~30zł. Obudowę zamienić na minimum M10 od SilentiumPC, to co podał to gówniany plastik, że tak to ujmę. Płyta może być, ale trzeba dodać aktualizacje biosu na morele, która kosztuje 30zł, bo CPU G4560 jest najnowszej generacji i po prostu by nie odpalił na niej. Ram może być, no chyba, żeby zmienić na takie same ale o pojemności 8GB. Zasilacz zmienić na Antec VP500. Do tego karta graficzna RX 470/570 lub GTX 1050Ti (RX tutaj wygrywa oczywiście). Tak by mógł wyglądać zestaw z nówek.

Tylko my rozmawiamy o budżecie ~1200 ;)

Opublikowano

Nie wiem jakie twój monitor ma złącze wejścia hdmi, dvi-d czy vga.

Mobo tutaj wybierasz od wejścia: dvi-d, vga lub hdmi.

Resztę bierzesz i wrzucasz wybrane mobo :)

Oczywiście nie pograsz na ustawieniach uber bardziej celował bym w niskie/średni hd może uda się coś więcej, ale to zależy od gry.

PS. Budżetem wykroczyłem od 30 do 60 zł w zależności od mobo :)

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...