Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ping?

kura14005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie jakiś prosty sposób bez żadnych programów żeby zmniejszyć ping?

Średnio na mm wynosi on 80-90 jasne lagów nie ma ale jednak trochę dużo.

Max ping mam ustawiony 80 jednak ustawienie niżej nic nie daje, nawet na PL serwerach np pukawka itp mam po 30/40.

Opublikowano

Nie porównuj pukawki do serwerów cs:go bo pukawka może mieć serwery z stolicy (Warszawa) a np cs:go ma serwer w Niemczech / Rosji / Australia  itd. Dlatego masz większy ping tego od tak programami nie poprawisz.

Nie wiem jak sytuacja wygląda z programem - Matchmaking server picker pobierz i zablokuj stolice tam gdzie jest największy ping

76561198375594763.png

Opublikowano

Tak jak w temacie jakiś prosty sposób bez żadnych programów żeby zmniejszyć ping?

Max ping mam ustawiony 80 jednak ustawienie niżej nic nie daje, nawet na PL serwerach np pukawka itp mam po 30/40.

Głównie to zależy od łącza dostawcy. Sprawdź czy nie masz wirusów na kompie. Spróbuj użyć tych komend: 

rate 25000
cl_cmdbackup 2
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
ex_interp 0.01
Opublikowano

Głównie to zależy od łącza dostawcy. Sprawdź czy nie masz wirusów na kompie. Spróbuj użyć tych komend: 

rate 25000
cl_cmdbackup 2
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
ex_interp 0.01

Co do tych komend to już jakiś czas temu wszedł update

Odkrywca
Opublikowano

Ogl u mnie to wygląda następująco. Mam wyłączone wszystkie programy w tle itp. I niestety muszę mieć internet "dla siebie".

Ponieważ gdy ktoś się podłączy to ping podskakuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Połączenie od Routera do PC masz przez Kabel czy WIfi ?

Dokładnie, przez wifi zawsze ping będzie trochę wyższy i będziesz czasem tracił pakiety co będzie skutkowało freezami w grze. Jeśli masz połączonego kompa ethernetem, to raczej wiele zrobić nie możesz poza zmianą operatora, ale to też nie gwarantuje Ci zmiany. Ja sam mam podobną sytuację do twojej, neta mam z orange, na kablu mam 80~ fps, czasem się 100 zdarzy. Z tym, że ja w CSa gram z kumplami od święta i sobie lamię w goldach i kałachach więc mi to tak mocno nie dokucza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...