Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzrost pingu w CS:GO

Tykez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema przed tym problem na normalnych casualach w cs:go miałem od 30 do max 80 pingu (przeważnie 50). lecz ostatnio oglądałem filmik z komendami które niby mają poprawić łącze więc to może przez to pamiętam że wpisywałem rate 100000 cl_cmdrate 128 i teraz mój pingu wynosi od 70 do 100 mam czasem   takie sytuacje że mam najwyższy ping na serwierze taka sytuacja występuje tylko w cs bo np w ets2 mam 30-50 pingu w lola jak grałem to byó koło 55 i mam pytanie co w takiej sytuacji zrobić w załączniku mój internet oczywiście internet przez kabel

możę to być wina zakurzonego routera? źle podpiętych kabli?

i ostatnie pytanie czy ma to znaczenie jak daleko od serwera się znajduje? jeśli np mieszkam w Polsce a serwer jest w sztokholmie to czy będe miał niższy ping niż ktoś  ze szwecji? możę to być dla was pytanie oczywiste ale ja jestem zielony w tych tematach :D

post-1505607-0-16957900-1493048965_thumb.png

Opublikowano

Jak by to była wina routera / kabli to raczej w innych grach też miał byś zwiększony ping, wprowadź domyślne wartości tych komend co wpisywałeś następnie w ustawieniach gry ustaw łącze na nieograniczone i ping suwakiem na 50-60 ;)

76561198375594763.png

Opublikowano

łącze mam na nieograniczone a maksymalny akceptowaalny ping dałem na 50 i kiedy grałem 5 casuali mój ping to był min.44 max 62  to chyba dosyć normalny ping a wiesz gdzie mógłbym znależć  domyślne wartości tych komend były to: rate,cl_cmdupdate i cl_cmdrate ? 

Opublikowano

łącze mam na nieograniczone a maksymalny akceptowaalny ping dałem na 50 i kiedy grałem 5 casuali mój ping to był min.44 max 62  to chyba dosyć normalny ping a wiesz gdzie mógłbym znależć  domyślne wartości tych komend były to: rate,cl_cmdupdate i cl_cmdrate ? 

rate "786432"

cl_cmdrate "64"

cl_updaterate "64"

Przynajmniej ja tak mam ustawione a nigdy nie zmieniałem..

76561198375594763.png

Opublikowano

dziękuję za pomoc spróbuję użyć tych komend ale wydaje mi się ze juz po kłopocie bo gdy zmieniłem łącze na nieograniczone z 384kbps :D to już wtedy ping mi zmalał a kiedy dałem suwakiem ping na 25 czyli najmniejszy to już w ogóle kozak wszystko śmiga można tutaj jakoś dać plusa za najlepszą odpowiedz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...