Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nostale.de

Emiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z tego co wiem to nie ma aktualnie żadnych ciekawych serwerów prywatnych tak więc pomyślałem, żeby pograć na jakimś globalu, jednak nie polskim z wiadomych przyczyn. Dużo osób poleca serwery niemieckie, odnośnie ich mam parę pytań.

1. Czym różni się polski global od niemieckiego?

2. Czy niemiecki global jest P2W?

3. Na jakim serwerze gra najwięcej Polaków?

4. W jaki sposób spolszczyć niemieckiego clienta?

5. Dlaczego tak wiele osób poleca niemieckiego globala?

Póki co chciałbym tyle wiedzieć, z góry dziękuję za pomoc! 

Opublikowano

Witam, z tego co wiem to nie ma aktualnie żadnych ciekawych serwerów prywatnych tak więc pomyślałem, żeby pograć na jakimś globalu, jednak nie polskim z wiadomych przyczyn. Dużo osób poleca serwery niemieckie, odnośnie ich mam parę pytań.

1. Global jak global. Pod względem "otoczki" serwera niczym się nie różni (z wyłączeniem tego, że koło fortuny na PL kosztuje 100ND, na niemieckim zaś 25ND). Różnica jest tylko i wyłącznie w gospodarce oraz community.

2. Jak każda gra, która ma wbudowany IS jest P2W (pay to win). Jednak...P2P (pay to play) już nie do końca. Wybić się można bez problemu. Zajmuje to znacznie krócej aniżeli na Polskim serwerze.

3. Ancelloan. Na innych grają osoby pojedyncze.

4. http://www.mpcforum.pl/topic/1390559-spolszczenie-nostale-video-poradnik-download/

Działa jedynie metoda z zamianą "rekordów" pliku za pomocą HxD.

5. Bo jest to serwer, na którym wybicie się jest znacznie łatwiejsze. Nie trzeba ładować $ aby coś osiągnąć. Ponadto...community serwera jest znacznie lepsze.

Zapraszam Cię do mojego dziennika z gry NosTale DE:

http://www.mpcforum.pl/topic/1613701-dziennik-z-gry-nostale-de-by-kyosha-v2/?p=13583667#entry13583667

Ja sam powróciłem kilka dni temu...i zapraszam również Ciebie do dołączenia do wspólnej gry ;)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

1. Global jak global. Pod względem "otoczki" serwera niczym się nie różni (z wyłączeniem tego, że koło fortuny na PL kosztuje 100ND, na niemieckim zaś 25ND). Różnica jest tylko i wyłącznie w gospodarce oraz community.

2. Jak każda gra, która ma wbudowany IS jest P2W (pay to win). Jednak...P2P (pay to play) już nie do końca. Wybić się można bez problemu. Zajmuje to znacznie krócej aniżeli na Polskim serwerze.

3. Ancelloan. Na innych grają osoby pojedyncze.

4. http://www.mpcforum.pl/topic/1390559-spolszczenie-nostale-video-poradnik-download/

Działa jedynie metoda z zamianą "rekordów" pliku za pomocą HxD.

5. Bo jest to serwer, na którym wybicie się jest znacznie łatwiejsze. Nie trzeba ładować $ aby coś osiągnąć. Ponadto...community serwera jest znacznie lepsze.

Zapraszam Cię do mojego dziennika z gry NosTale DE:

http://www.mpcforum.pl/topic/1613701-dziennik-z-gry-nostale-de-by-kyosha-v2/?p=13583667#entry13583667

Ja sam powróciłem kilka dni temu...i zapraszam również Ciebie do dołączenia do wspólnej gry ;)

Dzięki za pomoc, wieczorem wejdę i ogarnę sobie wszystko, powodzenia! :)

@Edit

Co zrobić żeby działał mi NosMarket w grze? Wyskakuje mi komunikat: "Wystąpił błąd.". Niby można na stronie wejść, jednak nie będę mógł wtedy wylosować bonusu dziennego. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Najlepiej mieć normalnego clienta DE, a jeśli masz i miałeś problemy, to najpewniej było to spowodowane lagującymi ostatnimi czasy stronami NT.

Nie wiem gdzie Ty widziałeś te koło po 25ND, ale normalnie na IP z DE jest po 100ND.

Opublikowano

Najlepiej mieć normalnego clienta DE, a jeśli masz i miałeś problemy, to najpewniej było to spowodowane lagującymi ostatnimi czasy stronami NT.

Nie wiem gdzie Ty widziałeś te koło po 25ND, ale normalnie na IP z DE jest po 100ND.

Nie wiem dlaczego, lecz jakiś czas temu było po 25ND. Być może zostało to zmienione...nie wiem. jeśli wprowadziłem w błąd to przepraszam

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

A moim zdaniem warto zagrać na angielskim serwerze, dużo spoko ludzi, fajne ceny + nie wiem czy jest też na niemieckim, ale na start za 30ND masz zestaw krzaka bronza, 5 ancków, parę głośników, trochę potek, kostium pandy na zawsze i pare fajnych dodatków.  

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...