Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] Spolszczenie NosTale - Video Poradnik + download

Kyosha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Siemka :)

Przez ostatnie 3 dni otrzymałem ~30 wiadomości dotyczących spolszczenia do NosTale (nie licząc facebook'a, gdzie liczba moich znajomych tylko z powodów tego spolszczenia znacznie się zwiększyła :D<3  <3

Postanowiłem napisać, ba.....nagrać poradnik dotyczący tak bardzo trudnej rzeczy, jaką jest zmiana kilku parametrów pliku. 

OK, może i skłamałem :D

Pisać tego nie zamierzam :)

Poradnik podzielony będzie na 2 części (a zarazem możliwości instalacji takowego spolszczenia)

1. Video poradnik 

(sorki za jakość......Ahhh ten mój skill...)

2. Download :)

Jeśli jesteś zbyt leniwy aby zmieniać parametry przygotowałem dla Ciebie gotowca :)

• Pobierasz paczkę

Download :

https://www.dropbox.com/s/fpmtvgn6z4ituo8/Spolszczenie%20by%20Kyosha.rar?dl=0 

Skan :

https://www.virustotal.com/pl/url/8bd81bec0f314afb933eae510b30bb1c3af7627137bed6b7fcf71ae7537ba77e/analysis/1427311056/
  • Wchodzisz do folderu, który Cię interesuje :

UK - Angielskie NosTale

DE - Niemieckie

IT - Włoskie

FR - Francuskie

ES - Hiszpańskie

PL - Polskie

RU - Ruskie

CZ - Czeskie <3

• Wchodzisz do zainstalowanej Polskiej wersji NosTale
  • W folderze tym zamieniasz plik Language z wybranego przez siebie serwera (np DE).
  • W folderze NosTale => NosTaleData zamieniasz plik NSlangData
  • Uruchamiasz NosTale
  • Cieszysz się w pełni spolszczoną wersją zagranicznego serwera :)

Folder ten zawiera również RoN'a. Po co on oraz jak go użyć dowiesz się w Video Poradniku :)

jeśli poradnik się spodobał - zapraszam do oceny.

Jeśli nie - zapraszam do krytyki.

Z góry przepraszam za głos i jakość wykonania tego filmu....Liczy się przesłanie a nie jego wykonanie ;)

Jeśli poradnik się spodobał piszcie jakie jeszcze chcielibyście ujrzeć na kanale ;)

Pozdrawiam, Kyosha

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

czy w tym bocie można wysylać skrypt automatycznie? czy za każdym razem trzeba klikać "send". Pytam gdyż gdy mam wlączonego tego rona nie moge odpalić injectora, pokazują się errory.

Opublikowano

czy w tym bocie można wysylać skrypt automatycznie? czy za każdym razem trzeba klikać "send". Pytam gdyż gdy mam wlączonego tego rona nie moge odpalić injectora, pokazują się errory.

nie wiem do końca o co Ci chodzi

jaki skrypt?

co i jak?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

no w injector gadgecie jest możliwość wysylania skryptów "infinity" albo określoną liczbe razy. Chodzi mi o skrypt na kwiaty np

Opublikowano

no w injector gadgecie jest możliwość wysylania skryptów "infinity" albo określoną liczbe razy. Chodzi mi o skrypt na kwiaty np

RoN ma wbudowany stary packet logger

nie ma tam możliwości podania Delay'a

jeśli chcesz czitować na glacy to musisz spolszczyć NT plikami z paczki bo Packet loggera w RoN'a nie wszczepisz

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Poradnik fajny.

Ale gadasz jak jakiś p****/gej...

przepraszam, że tak mówię....skąd wiesz czy nie jestem pedałem / gejem? Tolerancja w Polsce....f**k yeah

sorki ale robię coś dla Was a od razu leci hejt na mój głos.... fajnie

Spoko, next video poradnik będzie trwał 3x dłużej, będzie tam jakiś dub step + napisy. OK !! :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Wszystko ok tylko bardzo słabo Cię słychać

ja mam ok. Upewnij się czy dobrze masz ustawianą głośność na YT bądź w słuchawkach

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Co macie do chłopaka - pomógł wam a wy jeszcze narzekacie ...

@topic

Gram na DE od czasu do czasu i parę razy widzę jednego gościa z Polski. Zawsze jest beka ;P

Ceny są niższe niż na PL'u, ogólnie fajnie. Polecam tym których PL nudzi

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ref

Wczoraj dostałem informację, iż nie działa to zbyt dobrze. Proszę o raport, gdyż ja z tym problemów nie mam :) pozdrawiam

r9n9FM7.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Okej..

Niestety od kilku dni, spolszczenie niemieckie nie działa...

Zawsze działało, jednak pojawiła się aktualizacja -sp8,

jest możliwe że "Zaktualizujesz" ten poradnik?

(Na nową slang datę)?

--

Opublikowano

Okej..

Niestety od kilku dni, spolszczenie niemieckie nie działa...

Zawsze działało, jednak pojawiła się aktualizacja -sp8,

jest możliwe że "Zaktualizujesz" ten poradnik?

(Na nową slang datę)?

wklej pliki ponownie do folderu NosTale i po sprawie :) 

ewentualnie ponownie zmień dane z code_pl na code_de w HxD

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Poradnik wspanialy, aczkolwiek ja uzywam NTRegionPatch. Instaluje sie go do polskiego klienta i uruchamia przez pliczek, 1 client-wszyystkie wersje nt po Polsku.

Opublikowano

,,Tak jak wspominalam wczesniej modyfikacja klienta jest zabroniona. Na serwerze niemieckim sa takze przedmioty, ktorych nie ma w naszej wersji jezykowej i prowadzi to do wielu bledow.'' 
Proszę od samej pani admin ;p

Opublikowano

,,Tak jak wspominalam wczesniej modyfikacja klienta jest zabroniona. Na serwerze niemieckim sa takze przedmioty, ktorych nie ma w naszej wersji jezykowej i prowadzi to do wielu bledow.'' 

Proszę od samej pani admin ;p

Bzdura, itemy są takie same na każdej wersji GFa i wszystkie, które są w kliencie na każdej wersji są stosownie przetłumaczone. Obstawiam, że pisała to Yachi bądź Laoni...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem:Wyskakuje że logowanie się nie powidoło tak jest ze spolszczeniem,bez spolszczenia jest ok.Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

nie dziala mi ;d

w czym konkretnie problem?

Mam problem:Wyskakuje że logowanie się nie powidoło tak jest ze spolszczeniem,bez spolszczenia jest ok.Macie jakieś pomysły?

opisz mi proszę dokładnie błąd, jaki wyskakuje oraz którą z tych metod używasz. RoN, HxD czy zamiana plików?

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...