Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana procesora niskim kosztem

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam wymienić mój, powiedzmy to stary procesor na coś lepszego, aczkolwiek za jak najmniejszą cene, gdyż powiedzmy, że troche niedomaga przy aktualnych tytułach.

Mój aktualny "inwentarz" :
- Procek AMD fx 6300, sześcio-wątkowy

- Geforce GTX 960 2Gb

- Płyta główna MSI 970A-G43

- No-Name'owy zasilacz 550W z certyfikatem, Bronze

I to raczej tyle z tych "głównych" zasobów, jak widać jest to komputer praktycznie źle dobrany, lecz no cóż nie ja go wybierałem. Zamierzam, wymienić z głównych tutaj rzeczy to procesor, myślałem nad intelem, lecz jak widać aktualna płyta główna, na którą aktualnie mnie nie stać (Do wydatku ogólnego, będzie z 150-170 euro) wspomaga tylko AMD. Dlatego też, ubolewam nad tym AMD, który by zarazem uciągnął zasilacz (Jeśli będą problemy, bo jak wiemy z No-Name'ami różnie to bywa, to sie go w przyszłości wymieni) i też, żeby pasował do aktualnej płyty głównej. A więc, jakieś propozycje co do tego zestawu? Myślałem, nad FX'em 8350, lecz nie widze go na liście testowanych procesorów, na oficjalnej stronie MSI, przy aktualnej płycie, dlatego też wole spytać sie tutejszych expertów.
Ps. Procesora zamierzam nie podkręcać, chociaż wiem że FX'y głównie z tego słyną, zależy mi tutaj głównie na grach i ewentualnym renderingu od czasu do czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...