Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pluginu na edytowanie szybkości lodek

Theblue_24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem srednio-zaawansowanym tworca serverow minecraft. Na najnowszej edycji mojego servera tworzymy miasto, w ktorym ulice sa zrobione z wody, a samochodami sa lodzie. Problem w tym ze lodzie odpowiadaja roznym samochodom np.: debowa to jeep,a akacjowa to sportowy samochod. Potrzebuje pluginu dzieki ktoremu jedne lodki mogly by byc szybsze od innych. Jezeli znacie taki plugin prosze o odpowiedz.

Opublikowano

klasa Boat odpowiadająca za łódki w grze implementuje interfejs Vehicle, przez co można ustawić velocity(prędkość) danego entity, w tym przypadku łódki:

https://hub.spigotmc.org/javadocs/bukkit/org/bukkit/entity/Vehicle.html

napisz do jakiegoś programisty, dogadaj się z nim i będziesz miał swój plugin, ew:

https://dev.bukkit.org/projects/speedboat

ale nie wiem, czy działa

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Obawiam się, że prędkość łódki jest client-side. Sprawdzę i zedytuję ;)

Edit

cholera od kiedy łódki się topią?

2017-04-23-161631.png

Edit2

Wsiadłem i nie mogę wysiąść, serwer złapał zawiechę i nie reaguje na komendy (czyżby main thread tylko?) crash spigota. Antycheat nie pozwala mi na razie na szybkie podróże, ale wysłałem owcę w kosmos więc jest progress. Hmm, może dlatego się sypnął xD

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...