Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RX 570 - czy moje temperatury podczas grania są w porządku?

Dadac543

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to normalne ze na gigabyte rx 570 temperatury podczas grania w wiedzmina 3 na wysokich sa na poziomie 83-86 stopni? Karta jest nowa.

Czy przyczyna moze byc to ze nie podlaczylem wentylatorow obudowy? Na dniach mam zamiar to zrobic poniewaz nie mam teraz przejsciowki molex na 3 pin a na mobo tez nie mam juz miejsca na wentylatory.

A jezeli to nie jest przyczyna to jak zbic temperatury?

Opublikowano

Jaką masz płytę główną? Najpewniej jest to właśnie przez te wentylatory.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

moze ktorys z wentylatorow karty zle dziala? malo prawdopodobne, ale mozesz sprawdzic.. spróbuj tez chwilowo dac wentylatory za pomoca msi ab na np. 80/90% i pograj troche czasu + zdejmij klape boczna z obudowy, moze tempy spadną.

Opublikowano

MSI H110M PRO-VD i niestety nie znalazlem na niej wtyczki na dodatkowe wentylatory. A obudowa to silentiumpc rg1w.

moze ktorys z wentylatorow karty zle dziala? malo prawdopodobne, ale mozesz sprawdzic.. spróbuj tez chwilowo dac wentylatory za pomoca msi ab na np. 80/90% i pograj troche czasu + zdejmij klape boczna z obudowy, moze tempy spadną.

Wentylatory raczej dzialaja dobrze, przy recznym ustawieniu na 100% chodza na poziomie 3500 rpm czyli tyle ile powinny. Klapy zdejmowal nie bede bo wedlug mnie nie ma to sensu, ze wzgledu na halas oraz to ze komputer stoi w biurku a nie na zewnatrz przez co prawdopodobnie temperatury jeszcze bardziej by skoczyly.
Opublikowano

MSI H110M PRO-VD i niestety nie znalazlem na niej wtyczki na dodatkowe wentylatory. A obudowa to silentiumpc rg1w.

Wentylatory raczej dzialaja dobrze, przy recznym ustawieniu na 100% chodza na poziomie 3500 rpm czyli tyle ile powinny. Klapy zdejmowal nie bede bo wedlug mnie nie ma to sensu, ze wzgledu na halas oraz to ze komputer stoi w biurku a nie na zewnatrz przez co prawdopodobnie temperatury jeszcze bardziej by skoczyly.

3500 RPM to akurat dużo. Nawet bardzo. Masz, kup takie coś:

http://allegro.pl/aab-c7-rozgaleznik-zasilania-3-pin-2-x-3-pin-i6753086601.html

Z jednego wejścia zrobisz sobie dwa. Nie radzę kupować takiego podłączanego na MOLEX, bo będzie wentyl będzie się cały czas kręcił tak samo (z taką samą prędkością) i będzie dosyć głośno.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W sumie moge i takie kupic. Tylko wtedy jak? Odlaczam wentylator procka, w to miejsce rozgaleznik i dopiero pozniej procek i wentylator obudowy tak? No i jezeli tak to musialbym kupic taki ktory rozgalezia na 3 bo mi wtedy nie starczy na 1 wentylator.

Przecież masz na płycie jedno złącze od wentylatorów obudowy. Od chłodzenia procka nic nie ruszasz.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

W sumie moge i takie kupic. Tylko wtedy jak? Odlaczam wentylator procka, w to miejsce rozgaleznik i dopiero pozniej procek i wentylator obudowy tak? No i jezeli tak to musialbym kupic taki ktory rozgalezia na 3 bo mi wtedy nie starczy na 1 wentylator.

Przecież masz na płycie jedno złącze od wentylatorów obudowy. Od chłodzenia procka nic nie ruszasz.

To w takim razie jestem idiotą, ponieważ nie moge tego zlacza znalezc.

Mógłbys zaznaczyć? Lub wskazać mniej więcej obok jakiego innego złącza leży.

https://images.morele.net/full/784030_1_f.png

@Edit

dobra znalazłem dzięki wielkie za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...