Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eclipse Problem z jarami

Skullskate4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

error-eclipse_58fa3db1734ec.png

Mam problem, (Patrz na ss wyżej)w lewym górnym rogu jest plik NaukaPluginow.
Tam jest taki trójkącik, to chyba jakiś error, i jak on jest to plugin nie zadziala.
Moje pytania to:
1. Czy plugin nie zadziala jeśli takie coś jest ? A jeśli jest taki x przy tym czy też?
. Jak mam rozwiązać ten problem?
4. Czego to jest problem?
5. Czy to jest wina JARÓW? A jeśli tak to mógłby ktoś mi podesłać dobre jary?

Dodatkowe informacje Biblioteki które dodałem od góry do dołu: BukkitAPI 1.7.2-R0.3, bukkit-1.7.2-R0.4-20140216.011848-2, Craftbukkit 1.7.2-R0.2

Z góry

Dzięki!
Gość dominik148
Opublikowano

Masz jdk 8?

Polecam zmienić eclipse na IntelliJ.

Opublikowano

też coś takiego mam, jeżeli nie ma błędów w kodzie to plugin będzie chulać :D Nie musisz sie zbytnio tym przejmować, jedni mówią że to przez źle ustawione jar(silniki).

ggg.gif

Opublikowano

też coś takiego mam, jeżeli nie ma błędów w kodzie to plugin będzie chulać :D Nie musisz sie zbytnio tym przejmować, jedni mówią że to przez źle ustawione jar(silniki).

A ja mam dobrze ustawione te silniki ? :D

Od góry do dołu: BukkitAPI 1.7.2-R0.3, bukkit-1.7.2-R0.4-20140216.011848-2, Craftbukkit 1.7.2-R0.2

Opublikowano

A ja mam dobrze ustawione te silniki ? :D

Od góry do dołu: BukkitAPI 1.7.2-R0.3, bukkit-1.7.2-R0.4-20140216.011848-2, Craftbukkit 1.7.2-R0.2

nie pisz na 1.7.2, to jest tak przestarzała wersja, a od tamtej pory api się mocno zmieniło.

co do "trójkącików" - to oznacza, że w projekcie występuje warning, np. gdy używasz deprectated(przestarzałej) metody, typu getMaxHealth, jednak jeżeli są krzyżyki, to oznacza, że występuje error i trzeba go naprawić, inaczej plugin prawdopodobnie nie zadziała.

a jak już chcesz się uczyć porządnie, polecam jakiś tutorial nt. intellij i mavena, intellij to ide - nie musisz koniecznie używać, ale ułatwia pracę, lepiej działa, więcej feature, zaś maven to moduł, dzięki któremu nie musisz do każdego projektu importować bibliotek typu bukkit, a on robi to za ciebie, wystarczy podać repozytorium, no i posiada też wiele więcej opcji, "must-have" w publicznych projektach open-source, bo ułatwia kompilacje twojego kodu.

ps: paczki nazywaj w stylu me.<twojnick>.<plugin> lub jeżeli masz domenę/emaila to: com.gmail.<twojnick>.<plugin> itd, więcej tutaj:

http://www.oracle.com/technetwork/java/codeconventions-135099.html

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Powinieneś mieć tylko to API które implementuje silnik na który piszesz plugin.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

W zależności od tego co robisz zazwyczaj potrzebny Ci tylko Bukkit.

Ale jak będzie więcej to nie zaszkodzi?

nie zaszkodzi, ale sam bukkit powinien ci wystarczyć w zupełności, przynajmniej teraz

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Witam!

error-eclipse_58fa3db1734ec.png

Mam problem, (Patrz na ss wyżej)w lewym górnym rogu jest plik NaukaPluginow.

Tam jest taki trójkącik, to chyba jakiś error, i jak on jest to plugin nie zadziala.

Moje pytania to:

1. Czy plugin nie zadziala jeśli takie coś jest ? A jeśli jest taki x przy tym czy też?

. Jak mam rozwiązać ten problem?

4. Czego to jest problem?

5. Czy to jest wina JARÓW? A jeśli tak to mógłby ktoś mi podesłać dobre jary?

Dodatkowe informacje Biblioteki które dodałem od góry do dołu: BukkitAPI 1.7.2-R0.3, bukkit-1.7.2-R0.4-20140216.011848-2, Craftbukkit 1.7.2-R0.2

Z góry

Dzięki!

Lepiej zacznij od nauki Javy a nie pisania pluginów, skoro nawet nie wiesz co to jest jdk :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...