Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer po nagłym wyłączeniu nie uruchamia się

matek04040

Pytanie

Opublikowano

Witam. Od kilku godzin mam problem z uruchomieniem komputera. Mianowicie gdy siedziałem na komputerze miałem awarię zasilania co spowodowało nagłe wyłączenie się komputera. Gdy próbowałem uruchomić komputer jak wrócił prąd to na początku było zwykłe ładowanie systemu, gdy jednak ekran ładowania się zakończy wyskakuje blue screen że system windows napotkał błąd i że musi go zrestartować po restarcie komputer uruchamia narzędzie automatycznej naprawy które trwa ok. 30 min potem diagnozowanie systemu też 30 min. i a na koniec naprawianie dysku to trwa 20 min po czym wyskakuje blue screen z opcjami naprawy (żadna z nich nie działa, nie próbowałem jedynie tych z bootowaniem, ponieważ nie mam żadnego nośnika z systemem windows) Mój system to windows 8.1 64 bit. Nie mam możliwości zgrania obrazu np. na pendrive czy płytę. I teraz pytanie, czy mozna to zrobic w inny sposób, np. wykorzystując telefon jako urządzenie do bootowania? Proszę o dokładną odpowiedź, jestem zielony w temacie naprawy systemu windows. Nie chciałbym również stracić plików.

(Dysk, Procesor, Karta Graficzna oraz płyta główna i zasilacz są sprawne)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie to możliwe, natomiast musiałbyś mieć jakieś inne urządzenie do tego, które pozwoli Ci zainstalować system w pamięci masowej smartphona. 

Sprawdź to:

http://www.geekomad.com/2013/08/how-to-make-android-phone-as-bootable.html

a później to:

https://www.howtogeek.com/214477/how-to-dual-boot-two-or-more-versions-of-windows/

kiedy będziesz miał 2 windowsy, bedziesz mógł bezpiecznie przenieść pliki na partycję z działającym windowsem, a później sformatować ta ze starym

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...