Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade komputera pod Wiedźmina 3

evim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chciałbym zagrać w Wieśka 3 ale mam za słaby komputer i nie wiem co wymienić dokupić by grać na minimalnych.

Intel Pentium CPU G3258 @ 3.20Ghz, 

4GB ram
Karta graf AMD Radeon R7 200 Series

Opublikowano

Tak naprawde to wszystko by sie przydalo. Bo nie podales doladnego modslu karty, ale ona zapewne z tym porckiem to minimalnych nie spelnia do tego za malo ram.

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Tak naprawde to wszystko by sie przydalo. Bo nie podales doladnego modslu karty, ale ona zapewne z tym porckiem to minimalnych nie spelnia do tego za malo ram.

zalecane minimalne parametry pc =/= rzeczywistosc. ja niby tez nie spelniam minimalnych, ale gram na 50fps na medium

autorze, tutaj zdecydowanie najslabszym ogniwem jest 4gb ramu.. przy wiedzminie to mala ilosc.. i podaj jaka to dokladnie jest karta.. bo jak masz np. r7 260x to ona powinna sobie poradzic na niskich przy dobrym fpsie.

Opublikowano

zalecane minimalne parametry pc =/= rzeczywistosc. ja niby tez nie spelniam minimalnych, ale gram na 50fps na medium

autorze, tutaj zdecydowanie najslabszym ogniwem jest 4gb ramu.. przy wiedzminie to mala ilosc.. i podaj jaka to dokladnie jest karta.. bo jak masz np. r7 260x to ona powinna sobie poradzic na niskich przy dobrym fpsie.

xD Dobre gadanie. Na 4GB spokojnie można grać, tylko można zauważyć lekkie frezzy na takim większym polu, np Novigradzie. Sam 3/4 gry przeszedłem na 4GB ram i wszystko ładnie było.

Co do tematu przydałoby się zmienić wszystko. Procesor bardzo słaby, karta pewnie też. W przyszłości dokupić te 4GB ram. Jeżeli dasz radę to sprzedaj CPU+Płytę i zakup budżetową płytę na chipsecie H61 i do tego i3 2120 lub 3220+HD7790 (zależy od budżetu). Ja ci tutaj dałem przykład na którym odpaliłbyś Wiedźmina 3 i dałoby się na nim grać, ale najpierw podaj budżet i jaki masz zasilacz i kartę graficzną (dokładny model).

Opublikowano

Nie wiem ja mam powyzej minimalnych, a taka fifa 15 mi nie chodzi więc wiesz :D Ram to podstawa, a on ma za mało i trzba by dokupić. Jeszcze jakaś i5, normalna karta i Wiesiek by śmigał

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

Nie wiem ja mam powyzej minimalnych, a taka fifa 15 mi nie chodzi więc wiesz :D Ram to podstawa, a on ma za mało i trzba by dokupić. Jeszcze jakaś i5, normalna karta i Wiesiek by śmigał

Umiesz czytać? Napisałem, że na tych 4GB na razie w takim wieśku może lecieć. Jeżeli będzie miał 8GB to FPS mu nie podlecą, a tym bardziej nie dadzą mu tego, żeby odpalił grę. Podstawą jest zmiana CPU i GPU/PSU (zależy jaki ma), później się martwić o ram. Wszystko zależy od budżetu, a na razie go nie podał.

A co do wymagań, to że masz powyżej minimalnych, a odpalić nie możesz to nie wszędzie tak jest. Miej pretensje do producenta, że takie wymagania podał. W takim Wiedźminie 3 możesz spokojnie zagrać na sprzęcie, który jest dość mocno niżej od minimalnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...