Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami w Rust

Ninja5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż tak w ruscie mam 70-100 fps cały czas skacze ale podczas biegania albo strzelania takiego pierwszego dostaje solidnego laga że 1 fps przez 5 sek a pozniej po 10 fps przez kolejne 5 sec i niekiedy fartem przeżyje i zaczne cos strzelac a często padam i po dupie dostaje od innych przez co sie denerwuje lekko :P

wiem że to rendering to tak 

Zużycie ramu podczas grania w rusta wynosi 7 gb a procesora 30%~ Spokojnie nic sie nie przegrzewa podczas gry po prostu mam tak co akcje że dostaje laga i jak juz poginą wszycy moge trochę wiecej ustrzelić

Rusta mam na dysku ssd co sprawia że się ładuje 20-30 sekund

Liczę na jakieś tipy, configi, filmiki na yt z poradnikami. Tylko proszę nie podsyłajcie mi opcji graficznych w grze ustawieniach bo mam je dobrze ustawione pod wydajność i nie mówcie mi o roździelczości bo mam 1280x720 o i o żadnym odpalaniu na direct 9 bo to nic nie daje :P

O i jeszcze dodam że ostatnio podczas każdego wyjścia z rusta wyskakuje mi jakiś tam error i piszę pod koniec memory couldn't be load czy cos takiego

Komputer

Mainboard - P6T SE 
CPU - Xeon w3540 2,93 GHz 
GPU - Sapphire Radeon R9 270 Lekko podkręcona przez amd program tylko na ruscie 
Ram - Kingstone Hyper-x blu 8 gb 1600 MHz 
Dysk SSD - ADATA SP900 128GB

Opublikowano

-high -maxMem=8192 -malloc=system -force-feature-level-11-0 -winxp -nolog -force-d3d11 a dokładniej to tak sie pisało nwm czemu ty wpisałem tam 8000 jak piszesz głupoty to nie pisz

Opublikowano

Masz minimalny ram dlatego występują te ''lagi'' ( spadki fpsów)...

Podczas strzelania lub przeczesywania terenów mapy zużycie ramu dochodzi do 100% i stąd te ''lagi''. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...