Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] KVM vs OpenVZ vs Voice | net-speak.pl

Gość TermalQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Co polecacie najbardziej? Z Net-speak.pl? Chodzi mi głównie o wybór pomiedzy KVM vs OpenVZ vs Voice (PL,EU). Co to KVM mam zmienne zdanie bo to OVH. Dzisiaj OVH lata jak szmata i to mnie zniechęca. Co będzie najlepszym wyborem względem zabezpieczeń? Cena nie ma znaczenia ważne, aby był to Net-Speak.pl

Opublikowano

Na pewno odradzam OpenVZ, gdyż może Ci zabraknąć zasobów.

Co do Voice to zależy czy masz licencje, ponieważ cracka nie wgrasz.

Voice VPS pod względem stabilności jest bardzo dobry, godny polecenia.

KVM miałem osobiście i sprawował się dobrze, chociaż niektóre ataki (2 osoby jednocześnie) przechodziły, pakiety skakały do 15%.

Najbardziej bym Ci polecił Voice VPS, lecz jeśli nie posiadasz licencji, to wybierz KVM (chociaż i tak ingerują w pliki i możesz mieć problem jeśli masz cracka).

Opublikowano

KVM miałem osobiście i sprawował się dobrze, chociaż niektóre ataki (2 osoby jednocześnie) przechodziły, pakiety skakały do 15%.

Najbardziej bym Ci polecił Voice VPS, lecz jeśli nie posiadasz licencji, to wybierz KVM (chociaż i tak ingerują w pliki i możesz mieć problem jeśli masz cracka).

@Kalambur99

Licencję mam, tylko Pl czy EU Voice?

Opublikowano

@Kalambur99

Licencję mam, tylko Pl czy EU Voice?

Wiadomo, że PL - niskie pingi.

Opublikowano

Polecam ci VoiceVPS PL stoje na nim od wrzesnia 2016r i ani raz nie leżał. Jak byś chciał zobaczyć ping jaki jest przy 300 osobom na tsie to zapraszam na mojego tsa.

Ping 30-45

Pakiety ~2% cały czas nie wiem czym jest to spowodowane

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

KVM OVH FR GAME!

Tylko z wysokimi zasobami dziwicie się czemu wam ataki wchodzą jak macie 1 rdzeń na krzyż i dostajecie aplikacyjne ataki i się procesor gotuje.

I nie ovh nie lata jak szmata, hosteam lata jak szmata.

Opublikowano

KVM OVH FR GAME!

Tylko z wysokimi zasobami dziwicie się czemu wam ataki wchodzą jak macie 1 rdzeń na krzyż i dostajecie aplikacyjne ataki i się procesor gotuje.

I nie ovh nie lata jak szmata, hosteam lata jak szmata.

OVH nie lata jak szmata? To jak wyjaśnisz ostatnie 2 dni gdzie ich serwery atakowane. Takie pingi i utraty pakietów, że boty nie chciały działać. Kolega pisał do support i odpisali:

Witam, praktycznie cała noc trwały ataki ddos więc mogło dość do zawieszenia ssh, zgłosimy do OVH aby dopieli dodatkowe filtry tcp, niestety będzie to możliwe dopiero we wtorek.

Opublikowano

Polecam ci VoiceVPS PL stoje na nim od wrzesnia 2016r i ani raz nie leżał. Jak byś chciał zobaczyć ping jaki jest przy 300 osobom na tsie to zapraszam na mojego tsa.

Ping 30-45

Pakiety ~2% cały czas nie wiem czym jest to spowodowane

Też tak mam ale to są cięte na filtrach pakiety icmp.

Opublikowano

@TermalQ to dziwne że utrzymuje na serwerze po 200-500 osób i 0% dziwne prawda? jeśli ty oczekujesz od maszyny z np: 2x 4ghz dobrego radzenia sobie z atakami aplikacyjnymi to się nie dziw wy myślicie że serwerek za 30-50zł da radę sobie z atakami aplikacyjnymi. Jeśli masz 2 rdzenie i pójdzie dobry atak aplikacyjny to ci się procesor gotuje co zamienia się na straty pakietów przykładowo masz normalnie procka powiedzmy 30% leci atak skacze ci do 300% a masz do wykorzystania 100 to nie ma się co dziwić.

Opublikowano

Sam hosting net-speak jest hostingiem stabilnym i profesjonalnym w Polsce.

Wybierając pomiędzy KVM a Voice to różnica jest tylko pod względem parametrów i KVM ma minimalnie lepsze zabezpieczenia przed atakami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...