Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna pod LGA 1155

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Otóż potrzebuję porady w kwestii płyty głównej, nie dla mnie, ale dla osoby, którą znam.

W tej chwili ta osoba posiada jakiś słaby procesor od AMD (nie sprecyzuję jaki to konkretnie, bowiem nie pamiętam, i nie uważam tej informacji za przydatną). Procesor ten blokuje możliwości karty graficznej (GTX 560 Ti), czego dowodem jest na przykład 100% jego użycia przy graniu w na przykład (na najniższych, albo prawie na najniższych) czy spadki liczby klatek na sekundę przy graniu w League of Legends, również niezależnie od ustawień. Ta osoba również niedawno dokonała zakupu nowego procesora - I5 2500k. Niestety, jej płyta główna nie pozwala na zainstalowanie nowego komponentu.

I tutaj zwracam się do Was z pytaniem - czy macie jakieś pomysły na płytę główną, która spełni wymagania procesora i karty graficznej, a która będzie jednocześnie dość tania, i najlepiej używana (wydaje mi się, że max 200 złotych)?

Samemu szukałem odpowiedzi, jak i płyt głównych, ale w tym wypadku wolę polegać na kimś, kto wie więcej.  ^^

challenger.png

Opublikowano

200 zł to za mało, płyty główne na LGA 1155 są drogie, do tego ten procesor umożliwia podkręcanie, więc warto kupić płytę główną z taką funkcjonalnością. Zobacz coś takiego:

http://allegro.pl/msi-z68a-gd55-g3-z68-2xpci-e-ddr3-unikat-i6785266491.html#thumb/1

http://allegro.pl/msi-z77a-g43-military-class-iii-lga1155-i6788786432.html#thumb/2

Opublikowano

A czy są jakieś płyty w standardzie mniejszym od ATX?
Niestety, obudowa, powiedzmy, biurowa, jest bardzo małych rozmiarów (GTX 560 Ti wszedł ledwo, i potrzebował do tego wycięcie kawałku blachy, tej od półeczek od dysków). 

Zapomniałem o tym wspomnieć, wybacz.

challenger.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...