Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2000-2300zł

j4nkezz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2000-2300zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Za kilka dni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1680x1050, sprzet sprzed kilku dobrych lat, nic ciekawego
Do czego ma służyć komputer? Głównie do pogrania
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie, chociaz dopowiem cos nizej
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Mozliwe, aczkolwiek nie jestem pewien
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? brak

Czy części mogą być używane? Nie ufam za bardzo używanym.

Posiadam dosc stary monitor samsung syncmaster 2243lnx, wiec potrzebowalbym odpowiedniej przejściówki więc prosze dodac ją do koszyka, lub z osobnej strony niz morele.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/dvZBbA/

Zestaw za 2333zł. (jeżeli za drogo to możesz przyciąć na zasilaczu, czyli zmiana na Supremo L2, nie jest modularny w porównaniu do M2).

Najnowszej generacji procesor, 2 rdzenie, 4 wątki o taktowaniu 3,5GHz

GTX 1050Ti wersji Gaming 4GB, cicha, wydajna

Obudowa z oknem i możliwością kontrolowania obrotów wentylatorów- M35

Supremo M2, modularny zasilacz z certyfikatem gold 550W. Spokojnie uciągnie PC.

8GB ram w jeden kości od GoodRama

Do tego płyta z chipsetem B250 od Gigabyte, dwa sloty ram, w przyszłości będziesz mógł powiększyć np pamięć do 16GB (albo więcej), dużo złączy. I jeszcze dysk 1TB P300.

Na tym spokojnie zagrasz we wszystko na wysokich ustawieniach, szczególnie na 1680x1050. Procesor tani, ale dobry. W przyszłości będziesz mógł zmienić go na lepszy. Np jakaś i5/i7.

Co do kabla do monitora to musiałbyś zakupić kabel DVI. Kupisz go nawet do 5zł.

Opublikowano

ale czy to jest mozliwe? jak mam dsub/vga monitor to chyba nie podlacze tego dvi wtedy

wydaje mi sie ze przejsciowka taka potrzebna

jezeli sie myle to wybacz, zielony jestem

Opublikowano

ale czy to jest mozliwe? jak mam dsub/vga monitor to chyba nie podlacze tego dvi wtedy

No to wtedy potrzebowałbyś przejściówkę vga-dvi. Ale ja wolałbym już tak kupić po prostu kabel DVI, jest w cenie lub minimalnie droższy od przejściówki. Masz takie wejście w monitorze i na karcie.

Ten kabel możesz kupić nawet na Allegro, najtańszy. Ja mam za 2.50zł i wszystko ładnie do teraz działa.

Opublikowano

No to wtedy potrzebowałbyś przejściówkę vga-dvi. Ale ja wolałbym już tak kupić po prostu kabel DVI, jest w cenie lub minimalnie droższy od przejściówki. Masz takie wejście w monitorze i na karcie.

Ten kabel możesz kupić nawet na Allegro, najtańszy. Ja mam za 2.50zł i wszystko ładnie do teraz działa.

dobra, dzięki :) po prostu chciałem się upewnić z tym.

a gtx 950 zamiast tej 1050ti? duza roznica?

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o GTX 950 które są dostępne na Morele (te od Asusa) to nie opłaca się. Trochę gorsze taktowania od GTX 1050Ti i na dodatek 2GB vram, z czego 1050Ti ma 4GB. 2GB to na te czasy trochę mało.

Szczególnie jeżeli zestaw ma być "Głównie do grania".

Opublikowano

dobra okej, wszystko rozumiem, wszystko zostawiłem tak jak jest tylko zmienilem obudowe na Brutusa M10, bo w sumie ta szyba mi nie potrzebna, i tak komp stoi w takim miejscu ze nie mam jak na to patrzec :D

Opublikowano

Aresorek, co sądzisz o takim zestawie z tą kartą?

https://www.morele.net/inventory/info/KXLb1S/

w porzadku czy za duzy overkill dla procka?

Nie. Karta-kastrat. Już lepiej brać RX 470 8GB.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Aresorek, co sądzisz o takim zestawie z tą kartą?

https://www.morele.net/inventory/info/KXLb1S/

w porzadku czy za duzy overkill dla procka?

Nie. Karta-kastrat. Już lepiej brać RX 470 8GB.

dzieki za ostrzezenie, juz mialem mysli zeby wybrac wlasnie zestaw z tą kartą

Sapphire Radeon RX 470 4GB? 

https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-rx-470-strix-gaming-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-dp-2xdvi-box-strix-rx470-4g-gaming-1023456/ chcialem brac to, ale widze ze niedostępne, a raczej potrzebowalbym kompa juz na przyszly tydzien bo ten już ledwo co chodzi hah

Opublikowano
https://www.x-kom.pl/p/360686-karta-graficzna-pci-e-msi-radeon-rx-470-gaming-8gb-gddr5.html

Dokładasz 150 złotych i najlepszą wersję karty z 8GB pamięci.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Chyba ze nie możesz dołożyć. To wtedy zostaje wersja 4GB, ale tak nie jest zła. Na pewno lepsza niż wersja 3GB GTX1060. RX 470 jest tylko kilka fps gorszy od RX 480.

I dodam jeszcze ze jeżeli chcesz brać płytę z chipsetem H110 (taką dałeś do koszyka) to musisz dodatkowo dodać usługę Aktualizacja Biosu na morele. Bo tak to PC może ci nie odpalić, ta usługa kosztuje 20zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...