Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na wiadomości z Konsoli

Palladin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy istnieje plugin na ukrycie wiadomości na chacie o komendach wykonywanych przez konsole? NP "Wyczyszczono ekwipunek gracza xyz usuwając 5 przedmiotów." itd. Lub może być też skrypt, ale wątpię by był. Wersja MC serwera to 1.8.x. Coś w rodzaju HideStream, tylko na wiadomości z Konsoli.

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

Eee aha nie no ok. Możesz napisać prosty plugin 

np

every 3600 seconds

execute console command: clear

to all players

Napewno są tu błędy więc musisz to wytabować i poprawić argumenty. Ale mniej więcej tak się to robi :D

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngxLeoPL

1. To jest skrypt nie plugin.

2. Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o to, aby informacje WOGÓLE się nie pojawiały. Skrypt na czyszczenie chatu i konsoli umiem sobie sam napisać :/

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

Zakładając, że wysyłanie tekstu do gracza sprowadza się do CommandSender#sendMessage (implementowane w CraftPlayer) wykonujące dalej sendRawMessage z tejże klasy musisz łapać pakiet PacketPlayOutChat i sprawdzać jego zawartość na podstawie regexa lub czegokolwiek innego, np. levenshteina.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

@MarcinWieczorek

Ok, a mógłbyś napisać mi taki plugin? Bo ja na pisaniu pluginów się nie znam :P

Na zlecenie jak najbardziej. Pisz priv :)

@up Myślę, że OP i tak chce to odpowiednio filtrować.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...