Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skompilować plugin?

0-0-0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałem ściągnąć plugin Advanced Achievements ale żeby działał na 1.7.10 trzeba trochę pozmieniać w kodzie (Już to zrobiłem według poradnika autora pluginu) I teraz muszę jakość skompilować ten plugin czego kompletnie nie potrafię mam pliki scr, .gitignore, LICENSE, pom, README. Wyjaśni mi ktoś może jak to zamienić w jar ?

Opublikowano

Kod kompiluje się kompilatorem.

Dzięki działa!... A tak na poważnie to nawet nie wiem skąd pobrać kompilator...

Gość dominik148
Opublikowano

Najlepszy wg. mnie to

JD-GUI

JD-GUI to jest dekompilator :)

Gość dominik148
Opublikowano

@AntyWarn

Śmieszny jesteś gościu, jd-gui podglądasz kod, aby pliki zmienić w jara musisz napisać plugin ;o

@1361622928-U485574.pngofftopic

Mogę ci napisać na pw

Czytaj ze zrozumieniem.

Kolega z tematu ma src i chce go skompikowac w jar'a.

JD-GUI DEKOMPILUJE JAR'A.

Wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd. :)

Opublikowano

@dominik148 to pomożesz ? :) Jak to zrobić w eclipse ?

Polecam obejrzeć 1 odcinek u kamilkime jeśli chodzi o pisanie pluginów wiele cię nie nauczy, ale chodziarz zobaczysz jak używać eclipsa

Opublikowano

@Sp1di no dobra ale on nie pokazuje jak wrzucić scr do eclipse tylko tworzy nowy plugin.

to zrob nowy projekt i przezuc wszystko oprocz folderu src

Opublikowano

Teraz tak, jeżeli chcesz się bawić w programiste to polecam ci pobrać: Eclipse DEV + JDGUI. Potem wrzucasz plugin.jar w dekompilator, otwierasz eclipsa, tworzysz projekt w eclipsie importujesz silnik i pluginy którę są do tego potrzebne i wrzucasz SRC które dostaniesz od JDgui.

1.png

Opublikowano

@Catha nie kradne niczyjej pracy po prostu autor pluginu napisał na githubie że jeżeli chcemy ten plugin na wersję 1.7.10 to musimy sobie sami edytować kilka linijek no i pobrałem te pliki do których dał link pozmieniałem to co napisał żeby zmienić i teraz trzeba to zamienić w jara i tutaj napotkałem problemy gdyż nie potrafię :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...