Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Perm] Perserga-Metin2

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam odwołuje się od bana, ponieważ nie były to "przejawy ataków oraz gróźb wymierzonych w serwery użytkowników forum" z prostego powodu, że wykorzystywanie błędów gry to nie przejaw ataków również nie są to groźby, bo przecież sam w temacie napisałem, że nie ddosuje serwera i że znam bugi na serwerze więc wtf jakie przejawy gróźb i ataków skoro wykorzystywałem tylko błędy gry, które były na serwerze i pisałem to w temacie na forum żeby pośmieszkować z serwera i przy okazji ostrzec innych przed jego wchodzeniem pokazując dowody czemu.

Opublikowano

Obowiązujący w dniu bana regulamin działu mówił, że:

Cytat

4. Wszelkie przejawy ataków oraz gróźb wymierzonych w serwery użytkowników forum są zabronione. Kara: Perm.

Jak możesz zauważyć, nie ma tu ani słowa o tym, jakiego rodzaju ataki muszą to być, więc Twój argument, że „nie ddosujesz” zdaje się tu na nic. Poza tym nikt nie będzie dochodził tego, w jaki sposób zamierzałeś wyłączyć serwer. 

Cytat

pobieram już clienta i offne im to ( znam bugi hehe )

Zarówno dla osoby nadającej bana, jak i dla mnie, jest to niewątpliwa groźba wymierzona w serwer, bowiem jasno zasygnalizowałeś, że zamierzasz „wyłączyć serwer”. Sposób tutaj nie gra roli — atakować serwery, jak widać, można na różne sposoby.

To, że minęły ponad dwa lata i dużym zmianom uległ zespół moderacyjny oraz administracyjny, nie znaczy, że nikt nie pamięta tego, co robiłeś, bo nie widzę innego wyjaśnienia na odwołanie się po takim czasie.

Kończąc — konto nie zostanie odblokowane.

Opublikowano
24 minuty temu, Aive napisał:

Obowiązujący w dniu bana regulamin działu mówił, że:

Jak możesz zauważyć, nie ma tu ani słowa o tym, jakiego rodzaju ataki muszą to być, więc Twój argument, że „nie ddosujesz” zdaje się tu na nic. Poza tym nikt nie będzie dochodził tego, w jaki sposób zamierzałeś wyłączyć serwer. 

Zarówno dla osoby nadającej bana, jak i dla mnie, jest to niewątpliwa groźba wymierzona w serwer, bowiem jasno zasygnalizowałeś, że zamierzasz „wyłączyć serwer”. Sposób tutaj nie gra roli — atakować serwery, jak widać, można na różne sposoby.

To, że minęły ponad dwa lata i dużym zmianom uległ zespół moderacyjny oraz administracyjny, nie znaczy, że nikt nie pamięta tego, co robiłeś, bo nie widzę innego wyjaśnienia na odwołanie się po takim czasie.

Kończąc — konto nie zostanie odblokowane.

tylko, że to nie była żadna groźba, bo przecież serwer sam wyłączył jak byście śledzili serwer jasne atakować serwery można na różne sposoby, ale przecież nie był zrobiony żaden włam na serwer czy coś po prostu to był wykorzystywany błąd gry, który był zrobiony z jego winy i nie bez powodu jego wszystkie serwery inne padały w ciągu kilku dni, bo po prostu nie miał takich umiejętności żeby prowadzić serwery. Ten post co zacytowałaś to była oczywistość, bo wiedziałem na jakich plikach serwerowych stał serwer dlatego napisałem, że znam bugi i będzie nie równa rozgrywka na serwerze, a jak wiadomo jak jest nie równo (np. itemy o których ludzie nie mają pojęcia, a są) to serwer pada i dlatego napisałem, że będzie offline i ze wszystkim miałem racje. I nie miałem wgl myśli, że jak są nowe osoby w teamie mpc to nikt tego nie pamięta, bo nawet ci na priv pisałem żebyś sobie przeczytała ten temat. Co do błędu gry, który wykorzystałem to w plikach kamelisa (na tych plikach co używał ten serw) to na górze sohan stał specjalny npc w którym były przeróżne przedmioty, o których ludzie nie mieli pojęcia i po prostu te przedmioty rozdałem w grze i robił restarty etc, bo nie potrafił tego usunąć cała filozofia tego, a tu o jakieś grozby i ataki jestem obwiniany.

Opublikowano

Zapoznałam się z Twoim postem oraz Twoją wersją wydarzeń i moja decyzja pozostaje bez zmiany. Nie mam nic więcej do dodania, bowiem podtrzymuję argumentację z wcześniejszego posta. Post był ewidentną groźbą ataku, czyli w tym wypadku wyłączenia serwera przez Ciebie i na tym temat się kończy. Unbana nie będzie.

Opublikowano
8 minut temu, Aive napisał:

Zapoznałam się z Twoim postem oraz Twoją wersją wydarzeń i moja decyzja pozostaje bez zmiany. Nie mam nic więcej do dodania, bowiem podtrzymuję argumentację z wcześniejszego posta. Post był ewidentną groźbą ataku, czyli w tym wypadku wyłączenia serwera przez Ciebie i na tym temat się kończy. Unbana nie będzie.

Ale nadal nie rozumiem jaka groźba o wyłączeniu serwera skoro przypominam, że SAM TEN SERWER WYŁĄCZYŁ ZARAZ PO MOIM POŚCIE. Jeszcze raz napiszę : Dałem taki komentarz, ponieważ wiedziałem co się kryje w plikach serwerowych i była to oczywistość. Poza tym groźby to chyba pisanie czegoś i nie dotrzymywanie słowa hmm? Ja napisałem prawdę, bo serwer padł i nie był to przez żaden atak tylko przez błędy w grze. Nie można już napisać oczywistego postu co się stanie z serwerem i napisać przestrogę dla innych użytkowników forum?

Opublikowano

Nie interesuje nas, co się stało po Twoim poście. Każdy odpowiada za tworzoną przez siebie zawartość, więc Ty odpowiadasz za to, co napisałeś, a nie za to, czy ktoś sam ten serwer wyłączył. I nie, nie napisałeś przestrogi. Przestrogą byłoby, gdybyś przykładowo oznajmił, że serwer padnie sam przez błędy, a nie oświadczył, że mu w tym pomożesz i „offniesz im to”. Zagroziłeś tym, że wyłączysz serwer, co jest u nas karalne i zrozum, że w tym wypadku nie ma takiej możliwości, aby konto zostało odbanowane, bo nie tolerujemy takich zachowań, niezależnie od tego, czy są to durne teksty, czy realne działania — karane są zarówno ataki, zapowiedzi ataków, jak i pogróżki.

Opublikowano
42 minuty temu, Aive napisał:

Nie interesuje nas, co się stało po Twoim poście. Każdy odpowiada za tworzoną przez siebie zawartość, więc Ty odpowiadasz za to, co napisałeś, a nie za to, czy ktoś sam ten serwer wyłączył. I nie, nie napisałeś przestrogi. Przestrogą byłoby, gdybyś przykładowo oznajmił, że serwer padnie sam przez błędy, a nie oświadczył, że mu w tym pomożesz i „offniesz im to”. Zagroziłeś tym, że wyłączysz serwer, co jest u nas karalne i zrozum, że w tym wypadku nie ma takiej możliwości, aby konto zostało odbanowane, bo nie tolerujemy takich zachowań, niezależnie od tego, czy są to durne teksty, czy realne działania — karane są zarówno ataki, zapowiedzi ataków, jak i pogróżki.

A gdzie się sprecyzowałem, że offne serwer? "i offne im to" skoro mogło mi chodzić o to, że poszedłem offnąć sklep, ponieważ był w nich błąd? i dlaczego tu już mowa jest od razu z góry o serwerze?

Opublikowano

A czy mnie, czy raczej nas jako administrację, interesuje, co dokładnie chciałeś wyłączyć? Nie. Była to jasna groźba wymierzona w serwer i zrozum, że serwer, sklep, strona, czy cokolwiek innego, jest integralną całością. Z posta wynikało, że „pobierasz serwer i offniesz” — dla nas jest to oczywiste naruszenie przytoczonego już punktu regulaminu i nikt z nas nie będzie dociekał, czy może przypadkiem coś innego miałeś na myśli, skoro znaczenie ma to, co ostatecznie pojawiło się pod tematem. Cała ta dyskusja nie ma żadnego sensu, bo ban został nadany słusznie. U nas takie posty jak Twój są karane banem stałym i to się nie zmieni.

Ostateczna i nieodwołalna decyzja jest taka, że konto nie zostanie odblokowane.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...