Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z craftingiem

sszumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam pewien problem z craftingami. Mianowicie chodzi o to, że gdy wpiszę komendę /craftingi to wyświetla się gui z craftingami. Chciałem, aby po kliknięciu na enderchesta pojawiło się gui z jego craftingiem. Niestety po kliknięciu na enderchesta nic sie nie wykonuje, ale sam nie wiem co źle zrobiłem. Tutaj kod na pastebin: https://pastebin.com/VPKP8evv

Opublikowano

zdebuguj to się dowiesz dlaczego nie działa, ale najprawdopodobniej zamiast getCurrentItem musisz użyć getCursor

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Kompletnie się nie znam na debugowaniu, zmieniłem getCurrentItem i nic się nie zmieniło. Problem prawdopodobnie leży gdzieś w tym miejscu (ponieważ sam nie jestem pewien czy dobrze to zrobiłem):

Player name = (Player) e.getWhoClicked();
 Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "c1 " + name);
Opublikowano

• Na pewno rejestrujesz event?

Naucz się debugować za pomocą debuggera który masz w IDE lub po prostu wstawiaj wiadomości wszędzie.

Nigdy nie pamiętam które jest które jeśli chodzi o getCurrentItem i getCursor, ale zgadnij po co mamy javadoc.

Ogarnij tabulacje i styl plox

/c1 <nick> nie spełnia warunku args.length == 0

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

• Na pewno rejestrujesz event?
  • Naucz się debugować za pomocą debuggera który masz w IDE lub po prostu wstawiaj wiadomości wszędzie.
  • Nigdy nie pamiętam które jest które jeśli chodzi o getCurrentItem i getCursor, ale zgadnij po co mamy javadoc.
  • Ogarnij tabulacje i styl plox
  • /c1 <nick> nie spełnia warunku args.length == 0

//edit 

ogarnąłem, dzięki za pomoc. Teraz jednak mam problem z zamknięciem inventory. Po otworzeniu okienka z nazwą enderchesta i po kliknięciu w obojętnie który przedmiot, nie zamyka się ono. 

@EventHandler
		public void onInventoryClick(InventoryClickEvent e) {
			if (e.getInventory().getName().equalsIgnoreCase("§6Craftingi")){
				if(e.getCurrentItem().getType() == Material.ENDER_CHEST){
					String nick = e.getWhoClicked().getName();
					Bukkit.getServer().dispatchCommand(Bukkit.getConsoleSender(), "c1 " + nick);
				}else{
					e.setCancelled(true);
					e.getWhoClicked().closeInventory();
				}
			}
			else if (e.getInventory().getName().equalsIgnoreCase("§5Enderchest")){
				e.setCancelled(true);
				e.getWhoClicked().closeInventory();
			}
		}
Opublikowano
  • Naucz się debugować za pomocą debuggera który masz w IDE lub po prostu wstawiaj wiadomości wszędzie.

Nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąć. Jeśli nazwa eq to Enderchest to powinno się to zamknąć.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąć. Jeśli nazwa eq to Enderchest to powinno się to zamknąć.

Jeżeli otworzy się inventory z nazwą enderchest to jeśli gracz kliknie na dowolny item stamtąd to inventory się zamknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...