Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak płynności po formacie, wysoki var, nagłe spadki FPS

maciek34142

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś odpaliłem komputer świeżo po formacie, został wyczyszczony w środku, została wymieniona pasta. Temperatury są w porządku.

Ostatnio miałem problem ze strasznymi spadkami fps w cs go. Z 230-250 spadały nagle na 100 i niżej, więc zrobiłem formata. Niestety nic to nie dało.

Gdy odpalam sobie zwykłą mapkę de_mirage na botach wychodząc na mida var skacze do maksymalnej wart. i a fps'y spadają do 40.

Gdy się odwracam i nie patrzę na mida fpsy i var wracają do normy... (SCREENY NIŻEJ)

Wszedłem na FFA gdzie gra z 12-13 osób, nadal straszne spadki (z 200 nagle na 100), ustawiłem fps_max na 200 bo jak miałem na 300 to te spadki były strasznie odczuwalne. Mój komputer nie jest najlepszy, ale nigdy takich problemów nie było, zawsze miałem te 200 fps + a spadki miałem jedynie w okolicach smoke'ów.

Co może być przyczyną takich nagłych spadków? Dzieję się od mniej więcej tego tygodnia.

Mój PC: gtx 750, i3-4170

post-363617-0-88812500-1492181991_thumb.png

post-363617-0-19993100-1492182020_thumb.png

Opublikowano

Użycie procesora jak kolega wspomniał wyżej, fpsy spadają Ci na chwilę czy na dłuższy czas?

Pobierz MSI AfterBurner, ma bodajże funkcje użycia procesora (w monitoringu)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Pograłem pierwszy lepszy config od byaliego i problem ustąpił, fpsy nadal ostro spadają i da się normalnie grać dopiero jak zablokuje na 150 w grze

Program zaraz pobiore i zobaczę co i jak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...