Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet mobilny LoL

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam pewne pytanie, jaki internet mobilny najlepiej wybrać od jakiego operatora ?

Aktualnie mieszkam w Warszawie, zdecydowałem się na UPC niestety po remoncie klatki wystąpił pewien problem z założeniem internetu i czekam na odpowiedź administracji, niestety sprawa ciągnie się bardzo długo... dlatego zastanawiam się nad wygodniejszym rozwiązaniem.

Aktualnie korzystam z interentu mobilnego z Virgin Mobile, grać się da ping 50-70 ale w ciągu meczu skacze nagle do 300 i spada, do 1k i spada i tak różnie, czasami utrzymuję się przy 200 przez dłuższy czas, natomiast nie wiem czy jest to spowodowane urządzeniem czy samym internetem.

Minusy które strasznie mi przeszkadzają to takie, że podczas grania nie da się słuchać muzyki ze spotify (z wiadomego powodu) oraz to, że mam 14GB internetu na miesiąc (wiem, że lol mało zabiera za mecz natomiast nie tylko korzystam z internetu w celu grania)

Jaki internet mobilny najlepiej wybrać od jakiego operatora ? Na chwilę obecną zastanawiam się nad Plusem z urządzeniem. Proszę powiedzcie mi który operator ma najlepszą ofertę, jaki mogę mieć ping i czy będę mógł korzystać podczas grania w lol'a z różnych aplikacji.

Wybaczcie, jeśli napisałem ten temat zbyt chaotycznie... ;/

+ Zastanawiałem się również nad Vectrą co myślicie ?

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Czym bliżej nadajnika sieci, tym lepiej bo mniejsze straty, mniejszy ping. Musisz popatrzeć u siebie w okolicy jakąś "mapkę" tych nadajników.

Kumpel ma w Play'u i jedyne na co trochę narzeka, to prędkość internetu bo trochę ruchają na to, ale ping nie przekracza 25 na speedteście.

Opublikowano

Bierz Plusa, w tak dużym mieście będzie spoko. Ja w małym mieście korzystam i max 60 pingu jest bez żadnych skoków, pobieranie itd też całkiem spoko dochodzi. 29zł płacę za 80gb transferu miesięcznie.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Czym bliżej nadajnika sieci, tym lepiej bo mniejsze straty, mniejszy ping. Musisz popatrzeć u siebie w okolicy jakąś "mapkę" tych nadajników.

Kumpel ma w Play'u i jedyne na co trochę narzeka, to prędkość internetu bo trochę ruchają na to, ale ping nie przekracza 25 na speedteście.

Ale jakbyś nie zauważył , to speed teście, a w grze jest różnica między rzeczywistym pingiem.

Mam LTE od T-mobile, ping przez większość czasu utrzymuje się przy 60-70, lecz niestety nie jestem z warszawy...

Opublikowano

Niby wydaje się, że Plus byłby najlepszą opcją ale wiem po sobie, że naciągają i to ładnie niekiedy ;) Na Twoim miejscu próbowałbym T-Mobile/Vectra - wydają się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Nie powinieneś mieć strat pakietów ani dużego pingu, ale dla pewności jeszcze warto w salonie wypytać o to i owo.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Plus - Nigdy w życiu. Miałem go przez 2 lata i był to najgorszy internet mobilny. W centrum dużego miasta LTE na poziomie 1 kreski max, mimo że mapa pokazywała dobry zasięg w tym miejscu, ping ciągle skaczący do 3k nawet utraty pakietów co chwile co zmusiło mnie do zaprzestania rozgrywek we wszelkich gier mp.

Opublikowano

Vectre odradzam, u mojego kolegi jak i w moim drugim mieszkaniu jest Vectra ktora ostatnio ma lekkie problemy z lolem, oczywiscie od Orange sie trzymaj z daleka. Mobilny net z Plusa jest OK, jesli ping cie nie odstrasza, osobiscie uzywam Play bo ma najlepsze zasiegi LTE dla mnie, ale nie gram na tym w lola wiec nie jestem w stanie Ci powiedziec ktory bedzie najlepszy. Najlepiej szukac czegos najlepszego z pozytywnymi opiniami w swojej okolicy, Warszawie na pewno masz kilka oddzialow w swoim zasiegu u ktorych osobiscie mozesz sprawdzic oferty jak i opinie, nie tylko u popularnych dostawcow.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Pracuję w tej branży. Polecam patrzeć nie na opinie użytkowników kto jakiego operatora poleca. Tylko najlepiej rozejrzeć się po okolicy kto jaki operator ma najbliżej nadajniki, najlepiej mieć nawet 2.

Wiadomo, im bliżej nadajniki tym logiczne, że zasięg będzie bardziej stabilny dzięki temu ping będzie unormowany :) 

Opublikowano

Nikt Ci nie powie, ja mieszkam w centrum miasta i PLUS jest beznadziejny prędkość 2mb i 200pingu w Lolu, ale u wujka z mniejszego miasta działa już dobrze, musisz sprawdzić kupić karty kilku sieci z internetem i np. udostępniając wifi z telefonu sprawdzić sobie co jak działa. U mnie przykładowo najlepiej redbullmobile to go mam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przyznam Ci się, że ja w Szczecinie jak próbowałem grać w lola to miałem internet mobilny w playu i tak jak kolega wyżej pisał - czasem spadki prędkości ale pingi miałem rewelka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...