Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przełącznik i punkt dostępu WiFi pod Orange FunBox

CanExiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcę zamieścić punkt dostępu WiFi w domu z przyczyn raczej wiadomych, jako że nigdy tego nie robiłem i specem od sieci nie jestem to zanim coś zepsuje wolę poprosić o pomoc osoby obeznane w temacie. Więc do rzeczy.  Posiadam router Orange FunBox wszystkie 4 sloty są zajęte więc będzie potrzebny też przełącznik, chcę tylko jeden punkt dostępu. Prosiłbym o znalezienie przełącznika i punktu dostępu, które by bez problemu działały z moim routerem, ale też żeby nie były to kolosalne ceny, chcę mieć chociaż te 3 kreski w cholernej kuchni :D. Za pomoc z góry dziękuję!

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Użyj czegoś takiego jak instrukcji obsługi, wystarczy tylko przeczytać jak ustawić WIFI. 

No chyba że chcesz nowy router, to sobie kup jakiś z WIFI po podepnij do starego. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Użyj czegoś takiego jak instrukcji obsługi, wystarczy tylko przeczytać jak ustawić WIFI. 

No chyba że chcesz nowy router, to sobie kup jakiś z WIFI po podepnij do starego. 

Nie do końca rozumiem twoją odpowiedź. Co takiego z WiFi miałbym ustawiać? Magicznie nie sprawie, że będzie większy zasięg.

@Edit

Jakbyś nie zrozumiał o co mi chodzi to wyjaśnię w inny sposób.

Chcę jakieś coś zamieścić w pomieszczeniu w domu gdzie nie sięga sygnał WiFi i podłączyć to za pomocą kabla do routera żeby było WiFi w pomieszczeniach, w których go nie ma. Prościej nie wyjaśnię.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

To chcesz zwiększyć zasięg sieci. 

Można kupić repeater WIFI.

Lepiej by było jednak  kupić zestaw powerline ( nadajnik i odbiornik wifi ) i podłączyć się bezpośrednio kablem albo wifi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To chcesz zwiększyć zasięg sieci. 

Można kupić repeater WIFI.

Lepiej by było jednak  kupić zestaw powerline ( nadajnik i odbiornik wifi ) i podłączyć się bezpośrednio kablem albo wifi. 

Właśnie o takie coś jak zestaw powerline mi chodziło. Jest możliwość jakimś cudem spieprzenia czegoś kupując złe rzeczy czy po prostu mogę kupić byle co?

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...