Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do pracy w kwocie 2500-3000zł

Arkzyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuję laptopa do pracy w przedziale cenowym ~2500-3000zł.

Rozmiar matrycy najlepiej 14", lub więcej, matowa.

Głównie zależy mi na wydajnym procesorze, żeby bez problemu obsłużył 2 przeglądarki z wieloma otwartymi kartami(często sporo contentu flashowego), oraz kilka otwartych arkuszy. Preferowane coś z shdd, lub hdd+ssd. Karta graficzna bez większego znaczenia.

Może być używany z gwarancją.

Na allegro wpadło mi w oko coś takiego http://allegro.pl/dell-e6540-i7-4800mq-8-500-sshd-fhd-amd-8790-gw12-i6695335251.html

Czy jest to dobry wybór ? Czy może jednak w tych ramach cenowych byłaby szansa znalezienia czegoś wydajniejszego/korzystniejszego cenowo ? Jeśli tak, to prosiłbym o podanie wartych uwagi modeli.

Z góry dzięki.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Model jest ok, tylko nie wiem czy wykorzystasz ten procesor, przeglądarka to bardziej RAM. Coś prócz przeglądarki będziesz robił?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

W przeglądarce właśnie sporo elementów flashowych...dużo właśnie we flashu robimy(co jednak sporo zjada, a ja mam nawyk, że nie zamykam zakładki, jeśli wiem, że za chwilę będę znowu tego potrzebował), do tego dochodzi(to akurat poza pracą) częsta kompilacja różnych tworów. Jako główny system mam zamiar mieć Gentoo na tym sprzęcie...a nie chcę, żeby wszystko wieki trwało. Stąd też właśnie postawienie na procesor...

I dzięki wielkie - obie wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że jednak dobry sprzęt znalazłem. Już od jakiegoś czasu nie "siedzę" w laptopach, a tyle tego obecnie, że można oczopląsu dostać.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Ty wiesz lepiej czego potrzebujesz :) więc jak uważasz że tak mocny procesor jest wymagany to bardzo dobry wybór

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc!

Trochę mózgu jeszcze mam, ale wolałem się upewnić wśród bardziej obeznanych w tym temaciem, bo jednak ktoś, kto jest na bieżąco zawsze wie więcej, a to forum w tym zakresie już renomę ma ;)

Temat do zamknięcia.

Retro PC:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...