Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alt+tab problem

haqu^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po alt tabie w csie gra sie crashuje i jedyne co pomaga to awaryjne wylaczenie systemu (laptop) zacina sie tylko obraz a wszystkie dzwieki np. w tle działają. Nie wiem czy może być to spowodowane nowa aktualizacja systemu dla windows 10 (gamemode)

Format nie pomógł

Opublikowano

bardzo bym chciał ale pod mojego lapka sa tylko sterowniki pod 8 i 10...

a przez ostatnie 3 dni mialem chyba 5 formatów więc mam już dość formatów

Opublikowano

Masz wyłączony Xbox Game DVR? Wiem, że był też kiedyś problem co do crashów gry i black screenów po alt-tab'ie związany z aktualizacją Windows 10 i odświeżaniem monitora.

1. Wpisz w starcie 'Ustawienia wyświetlania'

2. Kliknij "Zaawansowane ustawienia wyświetlania"

3. Zjedź na dół i wybierz "Wyświetl właściwości karty"

4. Przejdź w zakładkę "Monitor" i zmień odświeżanie ekranu na najwyższą opcję, tj. np. 60 Hz, zamiast 59 Hz (które zostały dodane po niektórych updateach, a powodują problemy).

Posiadasz kartę nvidia czy AMD?

Opublikowano

pobrałem najnowsza wersje systemu i okazało sie ze crashowanie wystepuje tez w innych grach  -.-

edit gry zawieszaja sie przy minimalizowaniu tylko w trybie pełno ekranowym

Opublikowano

Wejdź w Panel Sterowania nVidia, kliknij "Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu", a następnie przy "Wykonaj skalowanie na:" wybierz opcję "Monitor" zamiast skalowania GPU. To powinno rozwiązać problem.

Pamiętaj też, że po alt+tab i powrocie do gry, nie powinieneś na tzw. 'hama' klikać trzystu przycisków, tylko nic nie klikać/ruszać i poczekać 10-15 sekund - to działa dla CS:GO. ;)

Opublikowano

Gdy użyjesz alt+tab, możesz kliknąć alt+tab ponownie? Aby przejść do okien otwartych aplikacji i opcji pulpitów?

P.S. Po co Ty w ogóle używasz tego alt taba? ^^

Opublikowano

nie moge nic zrobic komputer sie zwiesza i jedynie moge z niego wyciagnac baterie lub awaryjnie wylaczyc.

i nie chodzi tu tylko pod alt taba jak minimalizuje przez inny klawisz lub ctr+alt+delete jest taki sam efekt. tak samo przy zmianie rozdzielczosci wszystko sie crashuje i nie mozna nic zrobic. Pobralem hsa (hearthstone) i tam przy minimalizowaniu nie ma takiego problemu lecz w lolu i csie crash crash i jescze raz crash..

Opublikowano

Nie pytałem o najważniejszą rzecz. Masz zainstalowane najnowsze sterowniki, w tym przypadku głównie do karty graficznej, po tych 5-ciu formatach w ostatnim czasie?

Opublikowano

Nie, wątpię aby miała to być wina sprzętu - blackscreen nie jest tego oznaką. Dziwię się, że do tej pory żadne z powyższych rozwiązań nie zadziałało, ale znalazłem teraz jeszcze inną opcję. Z jakiego antywirusa korzystasz? Spróbuj wyłączyć całkowicie AV oraz zaporę Windows (na forum Steam znalazłem komentarze osób, którym to pomogło).

Opublikowano

Zauważyłem pewien error przed Kraszowaniem gier "szybkość procesora jest ograniczona przez systemowe oprogramowanie układowe" lub coś podobnego. Dziwne jest tylko to że pojawia się to tylko przy minimalizować a nie podczas normalnego użytkowania.

Wyłączenie antywirusa nie pomaga

Minimalizowaniu * sry nie mogę edytować jestem na fonie

Opublikowano

Hm... dziwne, że ten komunikat wyskakuje Ci tylko przy blackscreenach etc. Spróbuj odblokować/wznowić wątki procesora. Wejdź na tę stronkę:

http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility

Wielu osobom to dawało niesamowitego boosta fps'ów, ale możliwe, że rozwiąże i ten problem. A jeżeli nie to nie zostaje nic innego niż sprawdzenie temperatur procesora w momentach grania, wysokiego użytkowania zasobów procesora itp. Odnoszę wrażenie, żę to będzie znalezienie powodu Twojego problemu (a wręcz jestem pewny) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...