Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blazingfast

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dominik148
Opublikowano

Nie polecam hostingu pod serwery teamspeak.

Jakiś czas temu trzymałem tam teamspeak'a na VPS za 10€ I jak przychodziły sobie śmieszki z stresserkami to wywalali go w 5 sekund.

Wielokrotnie pisałem do supportu i po odpisaniu supportu atak ustawał na 5 min i po 5 min serwer dalej padał.

Po czym zrezygnowałem z blazingfast'a.

Opublikowano

Powiem tak. Kiedyś uważałem za dobry hosting.

Niestety, ochrona przed różnego rodzaju exploitami oraz atakami bardzo mnie zawiodła.

Przez okres dwóch tygodni wmawiano mi że to moja wina że usługa TeamSpeak jest niestabilna.

W końcu miałem dość i zmieniłem hosting - ile można tłumaczyć i prosić o dodatkowe zabezpieczenia?

Strasznie było ciężko się komunikować z supportem, który jak na firmę reklamującą się w Polsce jest słaby - trzeba komunikować się po angielsku, z czym problemu nie mam, ale najwyrazniej ma go support. Ja jedno, a ten mi o drugim.

Chcieli tcdumpy, upload w panelu nie działał, dawało się linki do dropboxa itp to wiecznie z czymś problem był. Masakra jakaś.

Nie wspomnę o tym że byłem klientem przez prawie rok, a rabatów 0, lepszych ofert 0. 

W najlepszym momencie miałem maszyny:

5 Euro x 2

10 Euro x 1

20 Euro x 1

aby rozdzielać sobie usługi, ale i tak gadano mi że serwery są obciążone. Ehm, za tę waszą maszyne za 20 Euro na lvlup'ie mam maszyne pod boty z większą ilością RAM'u i jakoś jest taniej a maszyny dają radę bez problemu.

Ogólnie, niby fajnie, ale jak ktoś faktycznie ma problemy to albo zrzucą na Ciebie albo uznają że problemu nie ma, i wszystko "jest w normie".

Jedyny normalny pracownik tej firmy to pan Patryk, ale za mało go było żebym uznał to za powód aby pozostać przy tym hostingu.

Więc ogólnie nie polecałbym.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Nie polecam hostingu pod serwery teamspeak.

Jakiś czas temu trzymałem tam teamspeak'a na VPS za 10€ I jak przychodziły sobie śmieszki z stresserkami to wywalali go w 5 sekund.

Wielokrotnie pisałem do supportu i po odpisaniu supportu atak ustawał na 5 min i po 5 min serwer dalej padał.

Po czym zrezygnowałem z blazingfast'a.

Przepraszam za to doświadczenie, jesteś miały.
Ale teraz mamy nową ochrona przed DDoS.
Opublikowano

Jedyne co mi się kojarzy z tym hostingiem to Kotlet (Patryk)

Moja opinia jest negatywna dla tego hostingu wystarczy spojrzeć tylko na wszystkie projekty Patryka które upadły: tsONE jeszcze ten za czasów Kotleta który upadł po przejściu na BlazingFast czy też jego kolejny serwer z taką samą historią. Jeszcze Blackteam który z topowego serwera przechodząc na ten hosting borykał się z dużymi problemami  ;)

Taka moja opinia, pozdrawiam

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

To ten, śmieszny hosting?

Ja bym ani jednego cena nie wydał na taki beznadziejny hosting.

Ich serwery padają jak "muchy,komary", wystarczy ,że jakiś "śmieszek" z ddosuje i po takim VPS.

Ja się dziwię ,że ten hosting dalej stoi, w dodatku support który jest do kitu.

Nie polecam.

Opublikowano

Darmowy hosting pod ddosy xDD,

Z tego co pamietam kiedyś ludzie kupywali maszyny na blazingu po to żeby komuś wywalić ts3, maszyna była potężna a administracja miała wywalone. Nawet jak zgłosiłeś maszyna była blokowana a użytkownik zganiał na crackowaną licencje i odblokowywali mu maszyne.

Śmieszny hosting nic nie warty lecz jak ktoś chce robić strone polecam ich ;P

1.png

Opublikowano

@Blazingfast 

z czego korzystacie zamiast voxility?

Jedyne co w blazingu na chwile obecną mogę polecić to hosting www. Co do serwerów VPS pod TeamSpeak3 to tak jak reszta osób wypowiadających się w temacie nie polecam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...