Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy RAM będzie działać?

Cread

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić pamięć ram 1 moduł widziałem dużo rodzai na allegro/morele chodzi o 8gb ddr3 i pytanie czy każda nieważne jaka pamięć ram z jakiej firmy z ddr3 będzie mi pasować ? czy mam podać specyfikację komputera czy cokolwiek proszę o pomoc nie chcę stracić 2 stów ;(

@Edit

Jeszcze jedno to są moje specyfikacje kompa czy lepiej jest kupić więcej ramu czy wymienić karte graficzną?

Pamięć Ram : DDR3 8GB

Karta grafiki: NVidia GeForce GTX750 2GB

Procesor : Intel i3-4150 (3,5GHz)

Opublikowano

No za 200zł z kartą graficzną nie poszalejesz. Więc zostaje ram. Ale tak naprawdę 8GB jak na razie spokojnie starcza. Ją bym dozbieral do 300-350zł na r9 270. Gtx 750 już dobrą kartą nie jest.

Opublikowano

No za 200zł z kartą graficzną nie poszalejesz. Więc zostaje ram. Ale tak naprawdę 8GB jak na razie spokojnie starcza. Ją bym dozbieral do 300-350zł na r9 270. Gtx 750 już dobrą kartą nie jest.

podkręcona wersja Ti tej 750 nadal daje rade w grach.

co do grafiki to gtx 1050 ti bedzie dobry do tego procesora, ale bierz zotaca ze wzgledu na 5 letnia gwarancje. jak teraz masz 8gb ramu to nie ma sensu raczej brac kolejnej 8.

Opublikowano

Okej to jak kupię Zotac GeForce GTX 1050 Ti 4GB DDR5 128bit mój sprzęt będzie wyglądał tak :

Pamięć Ram : DDR3 8GB

Karta grafiki: Zotac GeForce GTX 1050 Ti 4GB DDR5 128bit

Procesor : Intel i3-4150 (3,5GHz)

Płyta głowną : chip.Intel H81

Zasilacz : Modecom FEEL 1 600ATX

Wiem że aktualnie zasilacz jest słaby , więc mogę poprosić o radę jaki zasilacz to tego zestawu dokupić ?

Opublikowano

Nowy czy używany zasilacz? Podaj budżet.

I ja zamieniłbym jednak kartę na wersje od MSI-

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1050-ti-4gt-oc-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-d-dp-box-975436/

Ogólnie różnica w taktowaniu minimalna, ale ma lepsze chłodzenie, więc kultura pracy powinna być lepsza i ma 3 lata gwarancji. Zotac ma 5. No chyba, że po prostu ci nie zależy na ciszy. Wtedy to Zotac będzie lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...