Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z loss

cYa.!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kliku dni obserwuje znaczne problemy z tzw lagami czy cofkami w csgo, gdy gram mając ping w normie (40-70ms) nagle jakby lost connection i na kilka sekun mnie odłącza po czym mnie cofa i pokazuje mi loss 40% który spada w dół (na ogół 40%) Czytając artykuły z wcześniejszych lat zauważyłem że często jest to wina updatów, zainteresował mnie również jeden artykuł w którym winą był router, jak sprawdzić czy to faktycznie on ma problemy?? Pingując poprzez cmd różne serwisy w większości przypadków odbieram wszystkie pakiety ale raz na jakiś czas utracę 25%. Dodam również bo być może to istotne, podczas korzystania z sieci bezprzewodowej z mojego telefonu nieraz po prostu rozłącza mi dostęp do internetu i albo coś od nowa się wczytuje albo muszę wyłączyć Wi-Fi w telefonie i na nowo się połączyć.

Edit: Ps. podczas korzystania z komputera nie mam żadnych lostów a grając w inne gry np Zula Europe nie mam takich problemów.

REAKTYWACJA DREAMSKILL

Opublikowano

Pobierz program sterujący płytą główną, w której ustaw priorytet przesyłu danych / połączenia na najwyższy. Dla płyt głównych ASUS to np. aplikacja o nazwie AI Suite. Możesz też zadzwonić do swojego operatora o zdalny restart routera i połączenia z siecią.

Opublikowano

Na radiowym necie może być ciężko. Zakłócenia mogą powodować te lossy

Ale to nie jest ciągły przypadek, radiowy internet który mam jest stabilny minimalnie 8mbps przy tylko moim indywidualnym korzystaniu, poza tym wczesniej nie bylo tego problemu, pojawil sie stosunkowo niedawno.. Czy to moze byc cos z prockiem/karta graficzna lub innymi podzespolami? Ogolnie zauwazylem ze temperatura dysków i procesora jest wyzsza niz np z przed kilku miesiecy

REAKTYWACJA DREAMSKILL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...