Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lolem

GHOSTll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu mam problem z Lolem, nie wiem nawet jak to się stało, ale do rzeczy. Kiedyś zagrałem rankeda wybrałem postacie i coś mi zlagowało i nagle ekran lola się zmniejszył na taki w okienku. Trochę to irytowało i próbowałem naprawić. Lol teraz jest na pełnym ekranie, lecz po bokach są takie czarne paski, kiedyś był na całym ekranie, teraz może 3/4 zajmuje i to strasznie irytuje. Drugą rzeczą mam teraz limit FPS, nie przekraczają 60, a w innych grach bez problemu jest tyle ile powinno. Ma ktoś pomysł co robić? Nie wiem jak ustawić aby były normalne fpsy oraz pełny ekran na całym ekranie (fajnie to brzmi) :D

Opublikowano

Drugą rzeczą mam teraz limit FPS, nie przekraczają 60, a w innych grach bez problemu jest tyle ile powinno. Ma ktoś pomysł co robić?

Odznacz synchronizację pionową i maksymalną liczbę klatek/s daj na bez ograniczeń (opcje>wideo).

2F8686J.png

Opublikowano

Drugą rzeczą mam teraz limit FPS, nie przekraczają 60, a w innych grach bez problemu jest tyle ile powinno. Ma ktoś pomysł co robić?

Odznacz synchronizację pionową i maksymalną liczbę klatek/s daj na bez ograniczeń (opcje>wideo).

2F8686J.png

W przypadku lola to nie działa z powodu sterowników windowsowych i ge forca.

Co do samego limitu klatek miałem ten sam problem przez pewien okres, że nagle z 300-400 fps dostałem stałe 60, przez co odczuwałem lekką różnicę w niektórych animacjach. Wyłączyłem VSync w Lolu, w sterownikach Nvidii, wszędzie gdzie się da, lecz nadal nic nie dało efektu. Dopiero jak zrobiłem format komputera na święta, to mam normalnie fpsy i nie tykam od tamtego czasu Panelu Sterowania Nvidii.

A więc, spróbuj w Panelu Sterowania nvidii pousuwać w każdym programie, który ma związek z Ligą Legend Synchronizację Pionową, poszperać w supporcie lola, a jeśli Ci to nie pomoże i będzie Cię to irytowało jak mnie, to polecam zrobić format, który i tak przydaję się raz na rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...