Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer sam się resetuje przy ładowaniu mapy

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, czasem się uda odpalić i chwile pograć, ale jak 2 raz włączę csa to na 100% przy ładowaniu mapy się komp resetuje, obojętnie czy to serwer, ranked, faceit. Rzeczy które zrobiłem i nadal jest tak samo:

-czyściłem kompa z kurzu

-zmieniłem pastę termoaktywną 

-aktualizowałem bios

-skanowałem kompa

-usuwałem config

-reinstalowałem csa

-optymalizowałem csa w amd gaming evolved (jakieś gówno od sterowników do grafiki)

Co może być przyczyną? Temperatury są w normie, nawet dosyć niskie. Jedyna możliwość to już chyba tylko zasilacz, ale nie wiem jak go sprawdzić czy jest wszystko ok. Jakieś porady?

Opublikowano

Nie gram w inne gry, mój brat gra często w fife 17 demo i raz mu się zresetował komp w trakcie.

intel i5 4460 3.2ghz

radeon r9 270x

8gb ramu

msi h81m-p33

corsair vs450

win7 64bit

Testowałem grafikę FunMarkiem i legit, ustawiłem max 80 stopni, przy 80 dalej rosło więc wyłączyłem, ale za 1 razem nic nie zmieniałem w ustawieniach, więc było max 100 ustawione i przy 74 stopniach nie wiedziałem co zrobić, wyłączyłem to okienko i zresetował się komp.

Mój brat przed chwilą grał w fife, komputer nagle się wygasił, tak, że przycisk od włączania migał i jak go wcisnąłem od razu miałem logowanie w windowsie, czyli tak jakby się go zostawiło i się sam wygasił. To już raczej wina zasilacza, tak?

Opublikowano

pobierz occt i zrob power supply test - jak przejdzie to szukaj gdzie indziej winowajce, albo cos z dyskiem masz

To nie procesor, z dyskiem raczej też nie. Ja stawiam na procesor, bo albo się resetuję komputer, albo się wygasił ostatnio czyli coś z zasilaniem, z tym, że nie mam sprzętu do sprawdzenia zasilacza więc po prostu nie gram na razie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...