Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows działa bardzo wolno, 25% zużycia procesora bez żadnej aktywności

KaszanaLubiZryć

Pytanie

Opublikowano

siemanko, piszę temat bo mam problem z za bardzo reinstala windowsa nie chce bo za duzo programów tu mam i by trzeba je instalować z tydzień od nowa.

no to tak wlaczam kompa jak już jest to zapraszamy muli jak skurwysyn zajmuje mu ok 5-10minut zanim wlaczyć da rade cos

druga sprawa przy xenoverse 2 łape frezzy przy rozdzielcosci 1280-1024 bodajze miga ekran sa czarne przeswity 

instalacja xenoverse zajmuje 10h! nie wiem jakim cudem.

wiec czekam na pomysly z naprawą pozdro.

komp to

windows 7 ultimate 64 po terminie nie moge znaleśćkeya jakby ktoś mógł podrzucić to dzieki z góry

Ram 8GB

procesor: AMD FX-4100 Quad-Core Processor 3,60GHz

jak coś to pisać jezeli chodzi o skan karty graficznej to gt 520

dodam jeszcze ze przy uzywaniu opery zjebuje procka do 100% takich rzeczy to ja jeszcze nie widzialem

i jeszcze jedno nigdy nie uzywam jakiś antyvirusow bo mnie to w*****a niesamowicie i zapora oczywiscie jest off od zawsze 

@Wolen

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i jeszcze jedno nigdy nie uzywam jakiś antyvirusow bo mnie to w*****a niesamowicie i zapora oczywiscie jest off od zawsze 

No to nie trzeba nic więcej mówić.

Sprawdź w procesach czy nie masz jakiegoś programu który ci zjada CPU + najlepiej byłoby zrobić formata i zainstalować anty-wirusa typu AVG

Opublikowano

No to nie trzeba nic więcej mówić.

Sprawdź w procesach czy nie masz jakiegoś programu który ci zjada CPU + najlepiej byłoby zrobić formata i zainstalować anty-wirusa typu AVG

proces bezczynnoisci systemu od 70 do 120 schost 25 

Opublikowano

Na odmulenie przy starcie polecam ten sposób :P

"Optymalizacja komputera to także skrócenie czasu ładowania się systemu. W Windows przejdź do menu Start i w okienku “Wyszukaj pliki i programy” wpisz komendę “msconfig”. Następnie kliknij w zakładkę Uruchamianie - oto lista wszystkich aplikacji uruchamiających się razem z systemem. Odznacz te, które uważasz za zbędne - przy okazji możesz wyłapać złośliwe adware i spyware (patrz punkt 9.) spowalniające rozruch Windowsa."

źródło

.

Opublikowano

Na odmulenie przy starcie polecam ten sposób :P

"Optymalizacja komputera to także skrócenie czasu ładowania się systemu. W Windows przejdź do menu Start i w okienku “Wyszukaj pliki i programy” wpisz komendę “msconfig”. Następnie kliknij w zakładkę Uruchamianie - oto lista wszystkich aplikacji uruchamiających się razem z systemem. Odznacz te, które uważasz za zbędne - przy okazji możesz wyłapać złośliwe adware i spyware (patrz punkt 9.) spowalniające rozruch Windowsa."

źródło

mam jakis spy bot search and destroy reszta to potrzebne rzeczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...