Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten bot do Discorda jest bezpieczny?

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie wiedziałem gdzie dać ten temat więc dałem go tu. Robię serwer do Discorda i dodaje do niego różne boty. Jeden z nich jest według mnie podejrzany bo jego opis zawiera coś o pobieraniu materiałów Steam. Nie jestem Pro w Angielskim więc nie wiem jak dokładnie to jest przetłumaczone.

Link do Bota: https://bots.discord.pw/bots/295792532217135126

Skan: https://www.virustotal.com/pl/url/2a62e7a8693d09ec34c6d6a6a9f7c338fd648de635a9c708817e16eebcf786d0/analysis/

Opublikowano

Pobiera informacje, ale np. nick, ilość gier na koncie, czas spędzony w grach, status (online/offline) lub inne takie bajery. Żaden bot nie mógłby wykradać ważnych informacji typu hasło czy ID.

@ThePoc

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@Klaus

Czyli jest na 100% bezpieczny?

No nie jestem jego autorem, ale byłoby to głupie. Jeśli potrafiłby wykradać dane, to po co udostępniałby bota innym? Nie lepiej by było, gdyby sam go używał? 

Jest wiele botów służących do odczytywania profili, ten zapewne jest jednym z nich.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@Klaus

No nie jestem jego autorem, ale byłoby to głupie. Jeśli potrafiłby wykradać dane, to po co udostępniałby bota innym? Nie lepiej by było, gdyby sam go używał? 

Jest wiele botów służących do odczytywania profili, ten zapewne jest jednym z nich.

A czy ten Bot odczytuje profile wszystkim użytkownikom przebywającym na serwerze?

Opublikowano

@Klaus

A czy ten Bot odczytuje profile wszystkim użytkownikom przebywającym na serwerze?

Czemu pytasz mnie o takie rzeczy? Nie lepiej samemu go dodać na serwer i spytać o komendy? Nie jestem jego autorem.

Pewnie odczyta, ale najpierw musisz go o to poprosić i zapewne podać informacje (nick czy cokolwiek), aby go znalazł. 

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...