Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Napisze ktoś mi mały pluginek?

0-0-0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ogólnie szukałem takiego pluginu w necie bardzo długo i nie mogłem znaleźć więc piszę tu :) Może znajdzie się jakaś osoba która ma czas i chęci na napisanie wydaje mi się dość mało skomplikowanego pluginu.

Plugin ma działać w ten sposób że jeżeli gracz wyleje wodę to po 2 sekundach blok wody który gracz postawił wraca do wiaderka. Wiadero ma zawsze być w tym slocie co gracz miał przed wylaniem.

Opublikowano

Pluginu raczej nikt ci nie napisze, bo to strata czasu, za jakiegos lajka, ale skrypt latwy do napisania, jak napiszesz to ktos zrobi, albo nawet ja.

Rozumiem ze sam plugin ma byc pod jakis pvp, szukalem (owego pluginu) ostatnio w roznych paczkach pod serwer pefałpe, i byly same skrypty na to.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

@Thardess W tym problem że nie lubię skryptów i uważam że nie potrzebnie lagują serwer :) Ale dzięki za propozycję, poczekam może ktoś się skusi :)

Opublikowano

Tu masz prosty skrypt:

import org.bukkit.Bukkit; import org.bukkit.Material; import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.Listener; import org.bukkit.event.player.PlayerBucketEmptyEvent; import org.bukkit.inventory.ItemStack; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class Main extends JavaPlugin implements Listener { public void onEnable() { getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); } @EventHandler public void onBucketEmpty(PlayerBucketEmptyEvent event) { ItemStack i = event.getPlayer().getInventory().getItemInMainHand(); if(event.getBucket()== Material.WATER_BUCKET) Bukkit.getScheduler().scheduleSyncDelayedTask(this, () -> { if(event.getPlayer().getInventory().getItemInMainHand().getType() == Material.BUCKET) event.getPlayer().getInventory().setItemInMainHand(i); event.getBlockClicked().getRelative(event.getBlockFace()).setType(Material.AIR); }, 40); } }

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Nazwy klas zaczynamy z dużej litery a tak w ogóle to co zrobiłeś nie ma żadnego sensu.

if (e.getBucket() == Material.WATER_BUCKET) {
      new BukkitRunnable()
      {
        public void run()
        {
          e.getPlayer().getInventory().removeItem(new ItemStack[] { new ItemStack(Material.BUCKET) });
          e.getPlayer().getInventory().addItem(new ItemStack[] { new ItemStack(Material.WATER_BUCKET) });
          e.getPlayer().sendMessage(ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', Main.getInst().getConfig().getString("Config.Message.waterbucket")));
        }
      }.runTaskAsynchronously(Main.getInst());
    }
  }
Opublikowano

@Pikselke woda się nie usuwa a wiaderko wraca od razu :/ I na czacie się pojawia wiadomość lepiej by bylo bez niej bo robi nie potrzebny spam. Dzięki za chęci :)

@Pikselke Jak zamierzasz poprawić plugin to mógłbyś się odezwać na pw ? Chciałbym coś dodać ale wolałbym to pierw przedyskutować z Tobą jeżeli chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...