Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik do Nunu

luk3953

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, chciałbym Wam przedstawić poradnik do Nunu.

oczywiscie gramy nim na jungli np. na topie maksujemy e ale na dzungli oczywiscie tez maksujemy q ale generalnie

powiem ze mozna maksowac w na supporcie nunu to tez postac ktora nadaje sie wszedzie no moze poza adc ale

jak wiecie ostatnio sa nawet ziggsy te na adc no ale kto co woli

Oczywiście gramy nim na dżungli albo na topie, a dla OTP nawet na supporcie.

Postać ta jest bardzo dobra do wspomagania swoich sojuszników attack speedem za pomocą W - polecam maksowanie tej umięjetności na supporcie.

Potem zazwyczaj maksujemy E ze względu na cooldown.

Na topie zaś gramy pod AP/offtanka - 2 dorany dla sustainu (mana + praktycznie ile chcesz życia i dobry dmg na ludzi bez tarczy) - maksujemy pierwsze E,

następnie kto co woli.

Na dżungli maksujemy Q i staramy się jak najwięcej kraść dżungli przeciwników. Najlepiej od razu pod buffie udać się na enemy buffa.

(zacznijmy przeciwnej stronie w stosunku do enemy junglera). Potem najlepiej E.

Early game jungle:

farmimy, kradniemy ile się da.

Mid game: 

obrzucamy śnieżkami, dajemy W postaci z dużym AS albo ADC. Ult dajemy nawet jak przerwą, aby zeslowował.

Late game:

To co wyżej, ale próbujemy rushować barona. (zależy od sojuszników)

Proponuję Wam tej build przetestowany:
na topa:
na początku 2 dorany potem
hextech gunblade  potem lich bane i raba daba oraz rylajka, mozecie tez łezke albo rod of ages, a i jeszcze buty na cooldown albo na penetracje
df2b362707161578c9e4f39f82722e3c.jpg8fcb09b9c5d4ae2118b2aeb4fc228da5.jpg

Jungle:
item czerwony pod ap (nie wiem jak się nazywa ) mozecie rod of ages, moze guinsoo jak chcecie isc pod AS+AP+proc z lichbane, potem lich bane, potem botrk, potem trinity, a jeszcze mozecie buty/frozen malet aby bardziej slowowac 
56284ab6d85b6422fd357d971dc44b19.jpg285599c75e53532e5c613c49b5e4dda5.jpg

Proszę o pamiętanie, że można dać R w krzaki - wtedy przeciwnicy nie widzą tego.

A i Q daje duży sustain - używać jak najczęście na linii, gdy nie macie full hp!.

Na poczatku zawsze na topie/suppie zaczynacie z E. Na jungli z Q. 

893961446222509646083.png

Opublikowano

Witam, witam. Z tej strony main nunu. Przyszedłem tutaj z drobną sugestią do założyciela tematu. Co myślisz o zamianie czerwonego itemu dla junglera na niebieski item dla junglera? Natychmiastowe nieuchronne obrażenia wydają się być lepszym materiałem na one shot.

No i też dowód na to, że jestem mainem Nunu:

NbeNUYD.png

Pozdrawiam, platyna II.

Opublikowano

dziekuje za opinie sa bardzo dla mnie cenne

prosze rowniez o porady co moge dodac by zrobic ten poradnik tak dobry jak nunu

Opublikowano

witam a co wg szanownego kidmoderatora moge poprawic?

Na początek poprawić swoje poczucie humoru bo jest co najwyżej niskich lotów podwórkowych. Dodać NORMALNĄ grafikę, opis skilli, początkowe fazy gry, masterki, etc. Jeśli tego nie zrobisz to temat zostanie zamknięty.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

panie kidmodzie juz poprawilem grafike, ale prosze mi powiedziec - czy nikt nie wie, ze E to nie jest skillshot i W daje attack speed? poza tym masterki juz dodalem, a fazy zaraz dodam 

a tak poza tym to pan kidmod moglby chociaz wlasnego gifa zrobic a ne z google

- sygnatura wymaga inwencji twórczej

Opublikowano

XDXD

W sumie to bywały gorsze poradniki, ale ten przynajmniej ma w sobie to minimum informacji dla totalnego nooba. :v 

Opublikowano

Poradnik smieszny i zalosny jak jego autor. Żarty i smieszki możesz sobie robić z kolegami twojego pokroju, a nie na forum. Nie pozdrawiam

Twoje życiowe porady sie nie przydadzą, bo chyba zapomniałeś, że Nunu to postać, która musi grać randomowo, nie może miec ściśle określonej taktyki

Opublikowano

Ten poradnik to dno, niczego się tuaj nie dowiemy chyba jesteś kolego z bronzu nawet z wood5... weż przemyśl nastepnym razem jak będziesz pisał takie coś.

1.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja nie wiem ale według mnie forum jest po to aby dzielić się różnymi poradami jeżeli w/w kolega wysłał poradnik który nie odpowiada wymaganiom prosze mu zwrócić uwagę w sposób należyty co wam się wydaje że macie KIDmoda to możecie wszystko 

powinniście podpowiedzieć koledze co może poprawić w swoim poradniku aby na przyszłość mógł wykorzystać wiedzę zdobytą od was w życiu realnym 

poradnik dla początkujących jest ok :)

1098661510207295168367114346251903210680

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...