Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Citizens

MilutuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam odwieczny problem z citizens
Mój silnik to CraftBukkit version git-PaperSpigot-1f7d532 (MC: 1.7.10) (Implementing API version 1.7.10-R0.1-SNAPSHOT)
Moja java version "1.8.0_121"

Mam problem bo nie działaja mi citi zens 
Niby plugin się ładuje bo jest w liście PL lecz nie działaja komendy ;/
Prosze o pomoc 

Opublikowano

Po wgraniu wersji 1.7.9

[23:34:19] [server thread/INFO]: [Citizens] Loading Citizens v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130)

[23:34:31] [server thread/INFO]: [Citizens] Enabling Citizens v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130)
[23:34:31] [server thread/ERROR]: [Citizens] Missing preferred location bundle.
[23:34:31] [server thread/ERROR]: [Citizens] v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130) is not compatible with Minecraft v1.7.10 - try upgrading or downgrading Citizens. Disabling.
[23:34:31] [server thread/INFO]: [Citizens] Disabling Citizens v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130)

Po wgraniu wersji na 1.8.1

[23:36:52] [server thread/INFO]: [Citizens] Enabling Citizens v2.0.14-SNAPSHOT (build 1195)
[23:36:52] [server thread/ERROR]: Error occurred while enabling Citizens v2.0.14-SNAPSHOT (build 1195) (Is it up to date?)
java.lang.NoSuchMethodError: com.google.common.io.Closeables.closeQuietly(Ljava/io/InputStream;)V
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.populateDefaults(Translator.java:287) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.getDefaultResourceBundle(Translator.java:256) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.getDefaultBundle(Translator.java:64) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.<init>(Translator.java:42) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.setInstance(Translator.java:313) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.Citizens.setupTranslator(Citizens.java:394) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.Citizens.onEnable(Citizens.java:256) ~[?:?]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316) ~[spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:332) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:412) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at com.ryanclancy000.plugman.utilities.Utilities.loadPlugin(Utilities.java:294) [PlugMan.jar:?]
at com.ryanclancy000.plugman.utilities.Utilities.reloadCommand(Utilities.java:423) [PlugMan.jar:?]
at com.ryanclancy000.plugman.PlugManCommands.onCommand(PlugManCommands.java:82) [PlugMan.jar:?]
at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:181) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:765) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:1047) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:884) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.NetworkManager.a(NetworkManager.java:189) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ServerConnection.c(ServerConnection.java:81) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:795) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:307) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:643) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:549) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]

Jakiej wersji mam uzyć ?

@MarcinWieczorek

Opublikowano

1.7.9 to R3, 1.8 to zupełnie inna bajka. Czemu nie znajdziesz wersji odpowiedniej dla silnika tylko kombinujesz?

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

1.7.9 to R3, 1.8 to zupełnie inna bajka. Czemu nie znajdziesz wersji odpowiedniej dla silnika tylko kombinujesz?

A jesteś wstanie znaleźć citizens dla tego silnika ?

Bo po moich kilku godzinnych próbach i poszukiwaniach niestety żaden nie jest wstanie sie współgrać z tym silnikiem 

Opublikowano

@up

ja jestem w stanie

nawet zdradzę ci jak to zrobić

wchodzisz na stronę pluginu citizens

https://dev.bukkit.org/projects/citizens

klikasz dev builds

wybierasz Citizens2

wpisujesz w historie zadań id ostatniego build'u kompatybilnego z wersją twojego serwera

pobierasz, wgrywasz i powinien działać ( tab może się bugować )

alternatywnie możesz zaktualizować swój serwer pod najnowszą stabilną wersje silnika paperspigot oraz wgrać ostatni stabilny build pluginu citizens2

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@up

ja jestem w stanie

nawet zdradzę ci jak to zrobić

wchodzisz na stronę pluginu citizens

klikasz dev builds

wybierasz Citizens2

wpisujesz w historie zadań id ostatniego build'u kompatybilnego z wersją twojego serwera

pobierasz, wgrywasz i powinien działać ( tab może się bugować )

alternatywnie możesz zaktualizować swój serwer pod najnowszą stabilną wersje silnika paperspigot oraz wgrać ostatni stabilny build pluginu citizens2

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

Skąd mam wiedzieć jakie jest id tego buildu ?

Opublikowano

Z tego 1'szego linku 

[09:52:12] [server thread/INFO]: [Citizens] Enabling Citizens v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130)
[09:52:13] [server thread/ERROR]: [Citizens] Missing preferred location bundle.
[09:52:13] [server thread/INFO]: Creating file: config.yml
[09:52:13] [server thread/ERROR]: [Citizens] v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130) is not compatible with Minecraft v1.7.10 - try upgrading or downgrading Citizens. Disabling.
[09:52:13] [server thread/INFO]: [Citizens] Disabling Citizens v2.0.13-SNAPSHOT (build 1130)

Logi z dolnego linku 
[09:54:46] [server thread/INFO]: [Citizens] Enabling Citizens v2.0.14-SNAPSHOT (build 1195)
[09:54:46] [server thread/ERROR]: Error occurred while enabling Citizens v2.0.14-SNAPSHOT (build 1195) (Is it up to date?)
java.lang.NoSuchMethodError: com.google.common.io.Closeables.closeQuietly(Ljava/io/InputStream;)V
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.populateDefaults(Translator.java:287) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.getDefaultResourceBundle(Translator.java:256) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.getDefaultBundle(Translator.java:64) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.<init>(Translator.java:42) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.api.util.Translator.setInstance(Translator.java:313) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.Citizens.setupTranslator(Citizens.java:394) ~[?:?]
at net.citizensnpcs.Citizens.onEnable(Citizens.java:256) ~[?:?]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316) ~[spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:332) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:412) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:476) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R4.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:394) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:354) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:328) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:284) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:227) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:494) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
at net.minecraft.server.v1_7_R4.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628) [spigot.jar:git-PaperSpigot-1f7d532]
@macjoker007

Opublikowano

logi?

Dodane

Kolego to te same błędy. Na tym forum się dostaje warny za pisanie takich samych postów, nawet jak autorowi tematu trzeba coś wytłumaczyć osiem razy. Szukajcie a znajdziecie. Jeśli ludzie piszą pluginy które sypią się po najbliższym update a ich system dystrybucji jest kulawy to ich problem. Wychodząc z założenia, że na Twojej wersji ten plugin kiedyś działał szybko znajdziesz co potrzebujesz.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

logi?

Dodane

Kolego to te same błędy. Na tym forum się dostaje warny za pisanie takich samych postów, nawet jak autorowi tematu trzeba coś wytłumaczyć osiem razy. Szukajcie a znajdziecie. Jeśli ludzie piszą pluginy które sypią się po najbliższym update a ich system dystrybucji jest kulawy to ich problem. Wychodząc z założenia, że na Twojej wersji ten plugin kiedyś działał szybko znajdziesz co potrzebujesz.

No Citizens to zbyt zaawansowany plugin by się nie sypał, a stare wersje mają po prostu w dupie - i dobrze, niech się nooby co nie aktualizują męczą to może im sie odechce.

Mój silnik to CraftBukkit version git-PaperSpigot-1f7d532 (MC: 1.7.10) (Implementing API version 1.7.10-R0.1-SNAPSHOT)

Prosze o pomoc

https://dev.bukkit.org/projects/citizens/files dobierz sobie do wersji, powinno być ok, jak nie to jeszcze masz:

http://ci.citizensnpcs.co/job/Citizens2/

wchodzisz w changes:

http://ci.citizensnpcs.co/job/Citizens2/changes

i szukasz gdzie zaktualizowali do wersji nad tobą i pobierasz wersję (jest tam podany numer builda) sprzed tej zmiany, czyli jak masz 1.7.10, to szukasz dla 1.8 i pobierasz to niżej lub ogólnie coś pomiędzy.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

logi?

Dodane

No Citizens to zbyt zaawansowany plugin by się nie sypał, a stare wersje mają po prostu w dupie - i dobrze, niech się nooby co nie aktualizują męczą to może im sie odechce.

Prosze o pomoc

https://dev.bukkit.org/projects/citizens/files dobierz sobie do wersji, powinno być ok, jak nie to jeszcze masz:

http://ci.citizensnpcs.co/job/Citizens2/

wchodzisz w changes:

http://ci.citizensnpcs.co/job/Citizens2/changes

i szukasz gdzie zaktualizowali do wersji nad tobą i pobierasz wersję (jest tam podany numer builda) sprzed tej zmiany, czyli jak masz 1.7.10, to szukasz dla 1.8 i pobierasz to niżej lub ogólnie coś pomiędzy.

Wielkie dzięki

Gdyby ktoś miał ten sam problem to u mnie zadziałał 1172 build

/do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...