Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sprawdzić wersję gracza?

ravioliravioli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dość abstrakcyjne, bo nie ma złotego środku ale mam na myśli pakiet PacketHandshakingInSetProtocol, po którym rzekomo można zweryfikować wersję gracza -  Ok, ale jak z tego korzystać? 

Wysłanie pakietu serwer -> klient nic trudnego, ale co w sytuacji gdy ja chciałbym "złapać" pakiet w drugą strone czyli klient-> serwer, czekam na sensowne odpowiedzi, za pomoc z góry dziękuje :) 

I nie, nie robie tego z poziomu patchowanego spigota typu 1.7-1.8, gdzie z łatwością można to sprawdzić - mowa dokładniej o czystym spigocie 1.11.2

Opublikowano

CraftPlayer getHandle playerConnection networkManager getVersion

Z palca pisane, nie chce mi się sprawdzać. Player możesz castować albo użyć refleksji

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Z palca pisane, nie chce mi się sprawdzać. Player możesz castować albo użyć refleksji

Nie żeby coś, ale to działa jedynie na hackprotocol spigot'a 1.7-1.8 xD

Opublikowano

Ups, zwracam honor, nie miałem pojęcia. W takim razie łapiemy handshake, albo ProtocolLibem albo piszemy sobie cudaka w netty który nam to będzie łapał, uruchamiał jakiś event czy coś. Zapraszam do kodu FG dla prostego przykładu. No i z pakietu już sobie wyciągamy.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Ups, zwracam honor, nie miałem pojęcia. W takim razie łapiemy handshake, albo ProtocolLibem albo piszemy sobie cudaka w netty który nam to będzie łapał, uruchamiał jakiś event czy coś. Zapraszam do kodu FG dla prostego przykładu. No i z pakietu już sobie wyciągamy.

Cytując samego siebie;

Pytanie dość abstrakcyjne, bo nie ma złotego środku ale mam na myśli pakiet PacketHandshakingInSetProtocol, po którym rzekomo można zweryfikować wersję gracza -  Ok, ale jak z tego korzystać

jak to działa? Jak utworzyć listener'a ?

Opublikowano

Ten kod FG to chociaż sprawdziłeś, czy strzępię sobie ryja na marne?

Masz tu pod nos...

https://github.com/FunnyGuilds/FunnyGuilds/blob/master/src/main/java/net/dzikoysk/funnyguilds/util/reflect/PacketExtension.java

https://github.com/MarcinWieczorek/NovaGuilds/blob/master/src/main/java/co/marcin/novaguilds/impl/versionimpl/v1_8_R3/PacketExtensionImpl.java

AbstractPacketListener w NG jest raczej bardzo wygodnym workaroundem niż czymś zgodnym ze sztuką, także nie polecam takich rozwiązań (tylko ze względu na konstruktor tej klasy).

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...