Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na plugin

Daimenes124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanko. A mianowicie jaki byście chcieli plugin, żebym napisał i udostępnił tu na forum. 
Bo tak mi się dniami nudzi, że postanowiłem że napiszę plugin dla was.
Ale pomysł należy do was, czekam na propozycje.

Opublikowano

The Bridges - plugin na tą minigrę byłby fajny według mnie i przydatny dla serwerów których nie stać na własny plugin na taką minigre.

...

Opublikowano

The Bridges - plugin na tą minigrę byłby fajny według mnie i przydatny dla serwerów których nie stać na własny plugin na taką minigre.

Opisz mi tą minigre, bo gram na serwerach z minigrami więc nie znam działania tej o to minigry.

Opublikowano

zasady jak w the walls tylko na wyspach i po upłynięciu czasu na przygotowanie budują się mosty na środek od każdej wyspy (każdego teamu)

masz tu jakiś film pierwszy lepszy z yt:

https://www.youtube.com/watch?v=cnP1-v8ccwQ

No dobra, dobra to jak napiszę już jakąś funkcjonalną wersję. 

To opublikuje, ale jeszcze nw czy on będzie darmowy/płatny czy opensource.

Opublikowano

Plugin na bossy: Możliwość stworzenia kilku bossów. Możliwość nadania im własnej nazwy ilości HP uzbrojenia jak i ilość zadawanych obrażeń jak i czas co ile ma się respić. Możliwość ustawienia listę dropu z procentami na dany przedmiot. Effekty dla bossów np. speed 3. Możliwość ustawienia czy boss ma się respić na losowych kordynatach czy w określonym miejscu. itd

Opublikowano

@0-0-0 ma rację! jestem w 100% za tym żebyś napisał jakoś plugin z bossami ;) jest EpicBoss ale bez update'u :/ więc się nie nadaje ;) najlepiej wersje od 1.7 do 1.11 ;) kompatybilne api z innymi pluginami itp ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

Plugin na bossy: Możliwość stworzenia kilku bossów. Możliwość nadania im własnej nazwy ilości HP uzbrojenia jak i ilość zadawanych obrażeń jak i czas co ile ma się respić. Możliwość ustawienia listę dropu z procentami na dany przedmiot. Effekty dla bossów np. speed 3. Możliwość ustawienia czy boss ma się respić na losowych kordynatach czy w określonym miejscu. itd

@0-0-0 ma rację! jestem w 100% za tym żebyś napisał jakoś plugin z bossami ;) jest EpicBoss ale bez update'u :/ więc się nie nadaje ;) najlepiej wersje od 1.7 do 1.11 ;) kompatybilne api z innymi pluginami itp ;)

Taki plugin już jest:

https://www.spigotmc.org/resources/mythicmobs.5702/

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

Opublikowano

Jest jeszcze Tm_Boss do ktorego masz pelen config.. między innymi :

- Nadanie bosowi nazwy.

- Ustawienie co ma wypadac z bossa po zabiciu go.

- Ustawienie co ile ma się on zrespić.

- Ustawienie ilości Hp dla bossa.

Opublikowano

Witam Cie bardzo serdecznie @Daimenes124 . Może plugin na 10-20 nowych stoniarek i do nich craftingi. Stoniarki tylko że różne bloki będą się pojawiać (np. bloki diamentowe, end stone itd). OR gdyby ten pomysł nie był cool, to może jakiś plugin który umożliwi dodanie efektów do zbroi/narzędzi (np. Heal boosta, speed).

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Nie pisz zbednych minigierek bo malo co serwerow z tym wypala itp. Pozatym kto chialby grac na jakims serwerze gdzie gra 20 osob? Zawsze wybierze inny bardziej popularny.

Jesli chialbys sie czegos podjac, to np. Skrzynki i klucze cs:go + opening w GUI. 

Chodzi w tym o to ze skrzynki wydropisz z ston'a

a klucz mozesz dokupic ewentualnie adminstrator moze rozdac komenda dla wszystkich graczy klucz i skrzynke. i najwazniejsze latwy config.

Niby jest ItemCases,sCase ale ItemCase mozna kopiowac itemy i jest angielski. w sCase nie ma wielu opcji typu dawania ich wszystkim + nie ma gui.

Opublikowano

Nie pisz zbednych minigierek bo malo co serwerow z tym wypala itp. Pozatym kto chialby grac na jakims serwerze gdzie gra 20 osob? Zawsze wybierze inny bardziej popularny.

Jesli chialbys sie czegos podjac, to np. Skrzynki i klucze cs:go + opening w GUI. 

a klucz mozesz dokupic ewentualnie adminstrator moze rozdac komenda dla wszystkich graczy klucz i skrzynke. i najwazniejsze latwy config.

Niby jest ItemCases,sCase ale ItemCase mozna kopiowac itemy i jest angielski. w sCase nie ma wielu opcji typu dawania ich wszystkim + nie ma gui.

Zastanawiam się jak starym graczem mc jestem, że należę do typu ludzi, którzy ponad ilość graczy stawiają jakość serwera i atmosferę.

Co do samego pomysłu to byłby on pewnie tworzony wyłącznie dla serwerów EasyHC/MegaDrop z P2W :v

Oraz jak sam napisałeś są już napisane podobne pluginy, a przetłumaczenie ich pod własne potrzeby nie powinno być aż tak trudne i czasochłonne.

Opublikowano

Zastanawiam się jak starym graczem mc jestem, że należę do typu ludzi, którzy ponad ilość graczy stawiają jakość serwera i atmosferę.

Co do samego pomysłu to byłby on pewnie tworzony wyłącznie dla serwerów EasyHC/MegaDrop z P2W :v

Oraz jak sam napisałeś są już napisane podobne pluginy, a przetłumaczenie ich pod własne potrzeby nie powinno być aż tak trudne i czasochłonne.

napisalem rowniez ich bugi...

Opublikowano

Hmm.. ciekawe propozycje składacie, ale chciałbym od was dostać jakiś innowacyjny i orginalny pomysł.

Bo jak na razie widzę same pomysły które są już wykorzystane, tak wiem @JordiiYT wymienił mi błedy(bugi) danych pluginów a mianowicie openningi jak w cs:go. 
Ale według mnie to autor powinien je zaaktulizować i to naprawić. Nie jestem osobą która kradnie pomysły. Szukam czegoś nowego, czego inni gracze(użytkownicy) oczekują nowego od serwerów minecraft oraz orginalnego czego nie było jeszcze na Polskiej lub też zagranicznej scenie serwerów minecraft. 

/*/ Pozdrawiam /*/

Opublikowano

Wiec może coś w rodzaju toolsow? Wszystko dałbyś w configu, pomysł niebyły kradziony bo jest essentials a reszta tupu kguilds na backdoory. Myśle ze to dobry pomysł i przyda się większości

Opublikowano

Wiec może coś w rodzaju toolsow? Wszystko dałbyś w configu, pomysł niebyły kradziony bo jest essentials a reszta tupu kguilds na backdoory. Myśle ze to dobry pomysł i przyda się większości

O proszę, i ten pomysł popieram.

No dobrze, co by takie tools'y miały zawierać?

Czekam na propozycję, oczywiście podstawowe komendy będą.

Ale jakieś nowości, które byście chcieli zobaczyć w owych tools'ach. 

Jak będzie potrzeba, zrobię nowy @topic dotyczący takowych tools'ów. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hmm.. ciekawe propozycje składacie, ale chciałbym od was dostać jakiś innowacyjny i orginalny pomysł.

Bo jak na razie widzę same pomysły które są już wykorzystane, tak wiem @JordiiYT wymienił mi błedy(bugi) danych pluginów a mianowicie openningi jak w cs:go. 

Ale według mnie to autor powinien je zaaktulizować i to naprawić. Nie jestem osobą która kradnie pomysły. Szukam czegoś nowego, czego inni gracze(użytkownicy) oczekują nowego od serwerów minecraft oraz orginalnego czego nie było jeszcze na Polskiej lub też zagranicznej scenie serwerów minecraft. 

/*/ Pozdrawiam /*/

Sądzę, że jak ktoś wymyśli coś, co najprawdopodobniej się sprawdzi i pomoże mu to przyciągnąć graczy na jego serwer to będzie wolał zachować dla siebie, więc dodanie nowych funkcji do jakiegoś już istniejącego pluginu nie jest wcale takie głupie. Rzecz jasna nie mam na myśli propozycji wyżej wymienionej, ponieważ taki plugin byłby wykorzystywany głównie przez serwery często nie profesjonalne i robione by jak najwięcej zarobić, a osobiście nie popieram wspomagania takich działalności. Przez urozmaicenie już istniejącego pomysłu nie mam również na myśli drobnych poprawek, w pomyślę wyżej wymieniono nie bugi, bo to nie są poważne błędy tylko brakuje ci pewnych poprawek kosmetycznych poprawiających sam wygląd w głównej mierze, jeśli poprawki będą obejmować spory zakres funkcjonalności pluginu, będzie to równie dobrze postrzegane jak stworzenie jak stworzenie czegoś nowego.

Opublikowano

@Daimenes124 Jakies gildie z menu gildi? Rozbudowany system wymiany za coinsy, oraz:

- backupy enderchesta/inventory

- komenda /yt link reklamy. Polega ona na sprawdzaniu automatycznie czy gracz wstawił reklamę i czy ma odpowiednia liczbę subow. Jeśli spełnia automatycznie nadaje rangę.

- efekty/craftingi itp

- Może jakies komendy dla admina ?

- będę dopisywal

Opublikowano

Od siebie proponuję pracę nad pluginami pod silniki o mniejszym community - np. Sponge. Tam pluginów jest mniej i o wiele łatwiej znaleźć niszowy projekt.

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Opublikowano

co do toolsow: najwazniejsze to chyba backupy enderchesta i inventory (jakos ladnie zrobione, moze w gui podglad itemow zapisanych danego gracza itp)

jakies efekty, drop do latwej konfiguracji (drop typu menu, np; drop z pierozka, drop z kamienia itp )

Pierozki, cobblexy, magiczne skrzynki.

JAVA <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam @topic <3 
Noo to czekam ciąg dalszy na jakiś dobry pomysł który bym mógł wykonać ;D 
@1361622928-U485574.pngEntify a co do toolsów, mogę udostępnić owy plugin bo mam to w swoich tool'sach pod mój serwer. 
Emm.. a co do dropu, przykro mi ale nie będę tego pisać bo tego jest po prostu za dużo... 
I nic bym nie miał ciekawego do wprowadzenia tam bo plugin na drop to jednak tylko fortune,drop, wyłączone wypadanie itemów  z rud i jakieś badziewia. 

Co do reszty, to czekam nadal na jakąś ciekawą propozycję. 
Jeśli ktoś jest zainteresowany pluginem to niech napiszę na prywatnej wiadomości.. 

Pozdrawiam ;D

Opublikowano

Odświeżam @topic <3 

Noo to czekam ciąg dalszy na jakiś dobry pomysł który bym mógł wykonać ;D 

@1361622928-U485574.pngEntify a co do toolsów, mogę udostępnić owy plugin bo mam to w swoich tool'sach pod mój serwer. 

Emm.. a co do dropu, przykro mi ale nie będę tego pisać bo tego jest po prostu za dużo... 

I nic bym nie miał ciekawego do wprowadzenia tam bo plugin na drop to jednak tylko fortune,drop, wyłączone wypadanie itemów  z rud i jakieś badziewia. 

Co do reszty, to czekam nadal na jakąś ciekawą propozycję. 

Jeśli ktoś jest zainteresowany pluginem to niech napiszę na prywatnej wiadomości.. 

Pozdrawiam ;D

O to udoooostepnij :O, przyda sie, wiekszości :v

JAVA <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...