Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

grodek7482

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w cs'a regularnie grałem tak z rok temu, ale teraz gram w overwatch i survivale, lecz chciałbym wrócić do cs'a. W overwatch gra się na większym sens niż w cs'a ale też aim nie pełni tam tak dużej roli. Pamiętam że grałem na coś około 2,50 sens a teraz ustawiłem sobie 4,1 i tu moje pytania:

1. Czy trzeba sobie znaleść idealny sens, czy po roku grania czy na 2 czy na 4 i tak się przyzwyczaisz i będziesz strzelał głowy

2. Czy jak gram w overwatcha na dużym sensivity i w cs na mniejszym to ma to jakoś wpływ na aima na obu grach?

Opublikowano

Wejdź sobie na jakiś serwer aim / deathmatch lub mapa z warsztatu np - aim_botz i sobie poustawiaj tak by było ci wygodnie i postrzelaj wtedy sam sobie odpowiesz ;)..

76561198375594763.png

Opublikowano

Na pewno 4 sens'a to przesada.. Nie będziesz w stanie spokojnie wycelować.. Każdy twój ruch myszki będzie wyglądał jak reakcja na atak serca. Myślę, że ustaw sobie 1.5-2, wejdź na dm'a i stopniowo zwiększaj, ale myślę, że nie więcej jak 2.5

Jeszcze kwestia DPI.. myślę, że najlepszą opcją do cs'a jest 400..

Opublikowano

4 sens to nic nadzwyczajnego jak grasz na 100 dpi :v
jaka masz myszke moze od tego zacznijmy a nie sluchasz rad expertow 

Opublikowano

Widzę, że wszyscy się tutaj w pełni znają. :)

Wszystko zależy od wielkości Twojej podkładki. Jeżeli masz dużą podkładkę to ustaw mniejszy sens, np. sensitivity 2.4 przy DPI 400. Najlepiej jeżeli ustawisz myszkę na środku podkładki i przejedziesz myszką w lewo albo prawo. Gdy 'dojedziesz' do końca podkładki, wtedy powinieneś skończyć na obrocie około 180 stopni w grze.

Jeżeli chcesz grać lepiej to kup w miarę dużą podkładkę, np. Zowie G-SR i przechodząc z dużego sensa, ustaw DPI większe niż 400, np. 800 i sensa 1.5. Będzie to odpowiadać długości ruchu na DPI 400 i sens 3.0, ale ruch będzie szybszy i płynniejszy przez co łatwiej przestawisz się z tego sensa 4.1 :)

Opublikowano

Wszystko zależy od wielkości Twojej podkładki. Jeżeli masz dużą podkładkę to ustaw mniejszy sens, np. sensitivity 2.4 przy DPI 400. Najlepiej jeżeli ustawisz myszkę na środku podkładki i przejedziesz myszką w lewo albo prawo. Gdy 'dojedziesz' do końca podkładki, wtedy powinieneś skończyć na obrocie około 180 stopni w grze.

Jeżeli chcesz grać lepiej to kup w miarę dużą podkładkę, np. Zowie G-SR i przechodząc z dużego sensa, ustaw DPI większe niż 400, np. 800 i sensa 1.5. Będzie to odpowiadać długości ruchu na DPI 400 i sens 3.0, ale ruch będzie szybszy i płynniejszy przez co łatwiej przestawisz się z tego sensa 4.1 :)

widzę, że fanboy lizaka sie znalazł... żenada...

nie doradzaj mu proszę a ten sposób jest c***a wart :) żeby ustalił sobie na jakim sensie mu sie dobrze gra najpierw powinien wybrać dpi na jakim chce grać :) 

załozmy ze wybierze dpi 400 no to zaczyna od sensa 1 i gra deathmatche itp wszystkie mapy aimowe, oczywiscie bez mmow jezeli boisz sie, ze przegrasz i tak grajac dodajesz sobie do tego sensa o 0.05 czy tam 0.02 czy nawet 0.20 to wszystko indywidualnie :) jak w pewnym momencie odczujesz, że o na tym mi sie dobrze plynnie rusza celownikiem podczas sprayowania celownik ci nie ucieka, przy pestkowaniu tez, mozesz wykonac 180 czy tam nawet iles stopni wiecej  bez zbednego problemu i wiesz, ze nie wyrwiesz sobie ręki przy takich ruchach to sobie zostawiasz :) poprostu musisz grac i grac i grac by znaleźć to swoje idealne sensitivity

Opublikowano

:O Nie wierzę w to, co czytam.

Czyli przepraszam bardzo, zostajesz na danym sensie, tj. przykładowo sens 3.5 i 800 dpi, bo Ci się 'dobrze' gra. Wtedy kupujesz wiekszą podkładkę, zmieniasz na sens 2.5 i dpi 400, ale czujesz że słabo się gra, więc wracasz do starego sensa (?). Chyba oczywistym jest, że jeżeli grasz na nowym ustawieniu to odczuwasz 'słabszą' grę na początku, bo Twoja pamięć mięśniowa nie jest do tego przyzwyczajona. Ale po danym okresie czasu odczujesz niesamowitą zmianę grając na niskim sensie, ponieważ Twoje ruchy są bardziej dokładne, zaczynasz trafiać tzw. 'flicki' z awp.

Ale no pewnie tak, Ty masz rację, a ja piszę, jak to nazwałeś, "żenadę". Ciekawe, że w takim razie 95% semi-pro i pro sceny gra na ustawieniach dpi 400 i sensach pomiędzy 1.8, a 3.0. :) Ruch jest dokładniejszy i mimo, że na początku będzie Ci się słabo grało, po pewnym czasie odczujesz zalety tego ustawienia. Zaufaj mi i proszę, nie wykłócaj się.

P.S. Granie i granie, żeby znaleźć idealne sensitivity nic Ci nie da. Będziesz co chwilę zmieniał ustawienie, więc nigdy nie będzie Ci się dobrze grało, bo za każdym razem będziesz odczuwał, co innego, Twoje ruchy nie będą takie same. To strata czasu, ale miło mi, że mogę przeprowadzić z Tobą ciekawą dyskusję.

Opublikowano

Skończ pierdolic. Koleś nie jest prograczem, a nawet jak prograczom ktoś wyjdzie na plecy to jest marna szansa że go zabijesz. Wystarczy takie żebyś mógł spokojnie sprawdzać prawo lewo. czyli np 400 dpi i 1.7. Zależy jak duża podkladka. Ja na 1.6 i podkładka esperanza jakąś tam tania

Opublikowano

Nie wiem czemu czepiacie się szanownego kolegi @daronia.n bo dobrze mówi, przynajmniej po części. Każdy musi sobie znaleźć idealną czułość, a żeby to zrobić nie biega się po dedmeczach jak głupiec tylko wykorzystuje dobrą metodą, mianowicie - ustawiamy taką czułość żeby przesuwając myszkę ze środka podkładki do krawędzi, postać robiła obrót o 180 stopni. Następnie wchodzimy na pustą mapę, spawnujemy bota i próbujemy chodząc na boki utrzymać celownik na jego głowie, jak mamy z tym problem albo celownik się trzęsie to szukamy dalej zmniejszając lub zwiększając czułość. W ten sposób metodą prób i błędów odnajdujemy swoją idealną czułość, dopiero potem wchodzimy na taki deathmatch i ćwiczymy aima.

@cola! niektórzy celują używając bardziej nadgarstka niż całego przedramienia i wtedy potrzebna jest odrobinę większa czułość.

Opublikowano

:O Nie wierzę w to, co czytam.

Czyli przepraszam bardzo, zostajesz na danym sensie, tj. przykładowo sens 3.5 i 800 dpi, bo Ci się 'dobrze' gra. Wtedy kupujesz wiekszą podkładkę, zmieniasz na sens 2.5 i dpi 400, ale czujesz że słabo się gra, więc wracasz do starego sensa (?). Chyba oczywistym jest, że jeżeli grasz na nowym ustawieniu to odczuwasz 'słabszą' grę na początku, bo Twoja pamięć mięśniowa nie jest do tego przyzwyczajona. Ale po danym okresie czasu odczujesz niesamowitą zmianę grając na niskim sensie, ponieważ Twoje ruchy są bardziej dokładne, zaczynasz trafiać tzw. 'flicki' z awp.

Ale no pewnie tak, Ty masz rację, a ja piszę, jak to nazwałeś, "żenadę". Ciekawe, że w takim razie 95% semi-pro i pro sceny gra na ustawieniach dpi 400 i sensach pomiędzy 1.8, a 3.0. :) Ruch jest dokładniejszy i mimo, że na początku będzie Ci się słabo grało, po pewnym czasie odczujesz zalety tego ustawienia. Zaufaj mi i proszę, nie wykłócaj się.

P.S. Granie i granie, żeby znaleźć idealne sensitivity nic Ci nie da. Będziesz co chwilę zmieniał ustawienie, więc nigdy nie będzie Ci się dobrze grało, bo za każdym razem będziesz odczuwał, co innego, Twoje ruchy nie będą takie same. To strata czasu, ale miło mi, że mogę przeprowadzić z Tobą ciekawą dyskusję.

Nie wiem czemu czepiacie się szanownego kolegi @daronia.n bo dobrze mówi, przynajmniej po części. Każdy musi sobie znaleźć idealną czułość, a żeby to zrobić nie biega się po dedmeczach jak głupiec tylko wykorzystuje dobrą metodą, mianowicie - ustawiamy taką czułość żeby przesuwając myszkę ze środka podkładki do krawędzi, postać robiła obrót o 180 stopni. Następnie wchodzimy na pustą mapę, spawnujemy bota i próbujemy chodząc na boki utrzymać celownik na jego głowie, jak mamy z tym problem albo celownik się trzęsie to szukamy dalej zmniejszając lub zwiększając czułość. W ten sposób metodą prób i błędów odnajdujemy swoją idealną czułość, dopiero potem wchodzimy na taki deathmatch i ćwiczymy aima.

@cola! niektórzy celują używając bardziej nadgarstka niż całego przedramienia i wtedy potrzebna jest odrobinę większa czułość.

zacznijmy od tego, ze NIE ten gosciu nie ma racji i do k***y nedzy nie wiem czy sie z choinki urwal czy co ;) 

to co napisał jest kompletną bzdurą i duzo osob wlasnie z tej "pro sceny" by sie usmiechnela po przeczytaniu tego :) 

Opublikowano

A więc czemu już nie napiszesz swoich argumentów, co do tego, gdzie nie mam racji? Chyba naprawdę udajesz i próbujesz offtopować ten temat. Skoro nie mam racji to czemu się nie wypowiesz przeciw mojemu postowi? Straciłeś argumenty czy już po prostu nie masz co napisać. Nie ma to jak się wykłócać na forach typu MPCforum.

Opublikowano

A więc czemu już nie napiszesz swoich argumentów, co do tego, gdzie nie mam racji? Chyba naprawdę udajesz i próbujesz offtopować ten temat. Skoro nie mam racji to czemu się nie wypowiesz przeciw mojemu postowi? Straciłeś argumenty czy już po prostu nie masz co napisać. Nie ma to jak się wykłócać na forach typu MPCforum.

CO TY TU ROBISZ? xD 

Opublikowano

Przeciętny sens pro-playerów to 1,4 przy 400 DPI w myszce. Powinieneś szukać sensu przy takim samo DPI (+-1) Nie jest łatwo się przyzwyczaić ale AIM się znacznie poprawia, właśnie od tego są AIM Mapki albo Training Maps. Ruch myszy jest wtedy płynniejszy + na AIM mapach rozwijasz swoją pamięć mięśniową. Niezależnie od tego na jakim sensie grasz w innych grach NIE powinieneś zmieniać go w CS'ie i regularnie "przypominać" sobie ruchy myszy właśnie na tych mapach. Ja gram na 400 DPI sens 1,75 trochę szybszy. Ale do tego potrzebna jest duża podkładka pod mysz, jeżeli takowej nie masz to polecam zacząć od tej: http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria-komputerowe/podkladka-pod-mysz-esperanza-ea146k-gming-classic,id-346533?gclid=CjwKEAjw2qzHBRChloWxgoXDpyASJAB01Io0xI6JfrR9oBlatSeswaBwOwtIRgrQTlnLYIXbn6x0dBoCQ5_w_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=COiMzs2wmtMCFRjFsgodUM0A_Q Sam ją mam i polecam, tania, duża (akurat do cs'ka) i trzyma mi już ponad rok. Pozdrawiam :D

Opublikowano

Przeciętny sens pro-playerów to 1,4 przy 400 DPI w myszce. Powinieneś szukać sensu przy takim samo DPI (+-1) Nie jest łatwo się przyzwyczaić ale AIM się znacznie poprawia, właśnie od tego są AIM Mapki albo Training Maps. Ruch myszy jest wtedy płynniejszy + na AIM mapach rozwijasz swoją pamięć mięśniową. Niezależnie od tego na jakim sensie grasz w innych grach NIE powinieneś zmieniać go w CS'ie i regularnie "przypominać" sobie ruchy myszy właśnie na tych mapach. Ja gram na 400 DPI sens 1,75 trochę szybszy. Ale do tego potrzebna jest duża podkładka pod mysz, jeżeli takowej nie masz to polecam zacząć od tej: http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria-komputerowe/podkladka-pod-mysz-esperanza-ea146k-gming-classic,id-346533?gclid=CjwKEAjw2qzHBRChloWxgoXDpyASJAB01Io0xI6JfrR9oBlatSeswaBwOwtIRgrQTlnLYIXbn6x0dBoCQ5_w_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=COiMzs2wmtMCFRjFsgodUM0A_Q Sam ją mam i polecam, tania, duża (akurat do cs'ka) i trzyma mi już ponad rok. Pozdrawiam :D

Co... Skąd wzialee to że prosi grają na takim sensie. Owszem są tacy ale to jednostki max 5 takich jest. Większość ma sens około 2

Opublikowano

Przeciętny sens pro-playerów to 1,4 przy 400 DPI w myszce. Powinieneś szukać sensu przy takim samo DPI (+-1) Nie jest łatwo się przyzwyczaić ale AIM się znacznie poprawia, właśnie od tego są AIM Mapki albo Training Maps. Ruch myszy jest wtedy płynniejszy + na AIM mapach rozwijasz swoją pamięć mięśniową. Niezależnie od tego na jakim sensie grasz w innych grach NIE powinieneś zmieniać go w CS'ie i regularnie "przypominać" sobie ruchy myszy właśnie na tych mapach. Ja gram na 400 DPI sens 1,75 trochę szybszy. Ale do tego potrzebna jest duża podkładka pod mysz, jeżeli takowej nie masz to polecam zacząć od tej: http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria-komputerowe/podkladka-pod-mysz-esperanza-ea146k-gming-classic,id-346533?gclid=CjwKEAjw2qzHBRChloWxgoXDpyASJAB01Io0xI6JfrR9oBlatSeswaBwOwtIRgrQTlnLYIXbn6x0dBoCQ5_w_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=COiMzs2wmtMCFRjFsgodUM0A_Q Sam ją mam i polecam, tania, duża (akurat do cs'ka) i trzyma mi już ponad rok. Pozdrawiam :D

Iks de.

Większość pro playerów ma sensa 2+ przy 400 DPI.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Co to za farmazony, gralem na qck MINI na 1 sensa (1.0) i 500dpi, a potrafilem napewno wiecej od ciebie ;)

Autorze, na kazdym sensie da sie strzelac glowy, tyle ze ciezej bedzie sie nauczyc na wiekszym pamieci miesniowej, generalnie chodzi o to ze przy wiekszych czulosciach twoje ruchy musza byc bardziej precyzyjne. Ja nie mam na tyle delikatnych lap, zeby grac na sensie wiekszym niz 2 przy 400 dpi napewno w cs go.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Przeciętny sens pro-playerów to 1,4 przy 400 DPI w myszce. Powinieneś szukać sensu przy takim samo DPI (+-1) Nie jest łatwo się przyzwyczaić ale AIM się znacznie poprawia, właśnie od tego są AIM Mapki albo Training Maps. Ruch myszy jest wtedy płynniejszy + na AIM mapach rozwijasz swoją pamięć mięśniową. Niezależnie od tego na jakim sensie grasz w innych grach NIE powinieneś zmieniać go w CS'ie i regularnie "przypominać" sobie ruchy myszy właśnie na tych mapach. Ja gram na 400 DPI sens 1,75 trochę szybszy. Ale do tego potrzebna jest duża podkładka pod mysz, jeżeli takowej nie masz to polecam zacząć od tej: http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria-komputerowe/podkladka-pod-mysz-esperanza-ea146k-gming-classic,id-346533?gclid=CjwKEAjw2qzHBRChloWxgoXDpyASJAB01Io0xI6JfrR9oBlatSeswaBwOwtIRgrQTlnLYIXbn6x0dBoCQ5_w_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=COiMzs2wmtMCFRjFsgodUM0A_Q Sam ją mam i polecam, tania, duża (akurat do cs'ka) i trzyma mi już ponad rok. Pozdrawiam :D

Co... Skąd wzialee to że prosi grają na takim sensie. Owszem są tacy ale to jednostki max 5 takich jest. Większość ma sens około 2

Iks de.

yyyy średnia sensa .... Po prostu wyszukałem sensu topki graczy na świecie i wyliczyłem średnią :P xD Wyszło 1,4... owszem ja nie twierdze, że WSZYSCY na takim grają. Ale średni sens jest taki. Pozdrawiam :D

Opublikowano

Po prostu wyszukałem sensu topki graczy na świecie i wyliczyłem średnią :P xD Wyszło 1,4... 

picard-facepalm.jpg ty poważnie jesteś taki głupi, czy udajesz?

Co do tematu- sens to indywidualna sprawa, zazwyczaj za optymalne ustawienia uważa się okolice sens 2 przy DPI 400. Ja mam np. 1.72 przy 500DPI i tak gram chociaż myszka pozwala na każdą wartość. Nie zmieniam, nie wzoruję się na jakiś pro graczach itd. Jednak wiadomo- lepiej się nauczyć grać na "spokojniejszym" sensie i możesz wtedy wypracować większą precyzję przy strzałąch.

Co do grania w dwie gry- nie, nie ma to znaczenia. Nie przestaniesz nagle słabo grać w CS, bo grasz w Overwatcha.

PS. nigdy nie słuchaj tych pierdół o obrocie o 180 stopni itd. Głupoty :). Niczego sobie nie narzucaj na siłę xD. Z czasm grając coraz więcej będziesz sam coraz precyzyjniej dobierał sobie sensa pod siebie.

Opublikowano

Po prostu wyszukałem sensu topki graczy na świecie i wyliczyłem średnią :P xD Wyszło 1,4... 

picard-facepalm.jpg ty poważnie jesteś taki głupi, czy udajesz?

Co do tematu- sens to indywidualna sprawa, zazwyczaj za optymalne ustawienia uważa się okolice sens 2 przy DPI 400. Ja mam np. 1.72 przy 500DPI i tak gram chociaż myszka pozwala na każdą wartość. Nie zmieniam, nie wzoruję się na jakiś pro graczach itd. Jednak wiadomo- lepiej się nauczyć grać na "spokojniejszym" sensie i możesz wtedy wypracować większą precyzję przy strzałąch.

Co do grania w dwie gry- nie, nie ma to znaczenia. Nie przestaniesz nagle słabo grać w CS, bo grasz w Overwatcha.

PS. nigdy nie słuchaj tych pierdół o obrocie o 180 stopni itd. Głupoty :). Niczego sobie nie narzucaj na siłę xD. Z czasm grając coraz więcej będziesz sam coraz precyzyjniej dobierał sobie sensa pod siebie.

Hhahahhahah jesteś kretynem ziomuś, pierdzielisz głupoty... Wk**wiają mnie już te twoje nie potrzebne komentarze odnośnie mojej osoby. Albo się ogarniesz, albo Administrator z tobą porozmawia. Powtarzasz się w każdym poście "ty serio jesteś taki głupi czy tylko udajesz?" Skończ z tym, bo to uciążliwe... Wątpie w te twoje 21 lat ... Dla mnie masz 16 lat i zachowujesz się jak bóg tego forum. Wiesz tyle co Pan Jan z klatki obok o cs'ie. Zapewne masz jakiegoś MG1 albo MG2 a wypowiadasz się, jakbyś dorównywał Virtusom. Gratuluje walnięty toxicu. Jeżeli czyta to jakiś MOD albo Admin to z góry przepraszam za wyrażenia, ale święty nawet przy takich się wk****a. Nie pozdrawiam cię :D

Opublikowano

Wiek nie ma tu nic do rzeczy, nawet 20 kilku latek może być osłem co sam udowadniasz. Nie offtopuj i ogarnij się. To co napisałeś to bzdura i oburzasz się jakby ktoś ci kredki ukradł, bo ktoś zwrócił ci uwagę. Spamujesz po dziale głupotami i swoimi wypocinami. Co do mojego poziomu w CS i stażu, i wiedzy to nie masz startu. Nie rozumiesz, że zastosowanie średnej arytmetycznej w tym przypadku to idiotyzm.

Skończ wyzywać innych, bo to nie pierwszy twój taki post i administrator już cię karał za flamewar :).

Co do tematu- @grodek7482 jakbyś miał problem ze znalezieniem jakiś w miarę "standardowych" wartości to tutaj masz podane sensy prosów, zawsze możesz się posiłkować. Jest to raczej jedyna stronka z prawdziwym info.

Opublikowano

Iks de.

yyyy średnia sensa .... Po prostu wyszukałem sensu topki graczy na świecie i wyliczyłem średnią :P xD Wyszło 1,4... owszem ja nie twierdze, że WSZYSCY na takim grają. Ale średni sens jest taki. Pozdrawiam :D
Japierdole... Na c**j ci średnia k***a do csa. Gdzie tu sens i logika. Nie ja tego nie pojme wytłumacz mi ktoś co on chciał pokazać tym postem. Większej głupoty o sensie nigdy nie czytałem. Ty wyliczyles ststystyke która ma c***a zastosowania w życiu, a też nie każdy gra na 400 dpi. . Sens 1.4 jest tak mały że musiałbyś mieć podkładkę metr na metr. Na takim sensie nawet nie możesz patrzeć prawo lewo normalnie
Opublikowano

Gram na 400 dpi i około 1.4 sensacja na dość średniej podkładkę i jest elegancko

A jak ktos wyjdzie na plecy (nawet daleko i musi dobiec) lub jest troszke dalej niz standardowe lewo prawo to jestes w dupie bo musisz machac 2 razy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...