Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 9K

pojechany16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 9K
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) do 2miesiecy 
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1920x1080

Do czego ma służyć komputer? cs-go, wiedzmin, gta
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? w przyszłości ( za pół roku +/- dokupienie drugiej karty graficznej) 

Czy części mogą być używane? Nie

Zacząłem "składać" sam komputer i w tym punkcie https://www.morele.net/inventory/info/eMWLDC/ utknąłem zdając sobie sprawę że wgl się na tym nie znam. Także proszę was o radę jakie podzespoły powinienem kupić.  Kiedyś dałem się wrobić i za komputer warty 2k dałem 3;/. Także jakby ktoś mógł pomóc i powiedzieć na co zwracać uwagę byłbym wdzięczny.

Z góry dzięki  

Opublikowano

Przyjdź wtedy, gdy termin zakupu będzie "do tygodnia" a nie "do 2 miesięcy".

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Zakup  mógłbym zrobić nawet dziś. Chodziło mi ze do 2 miesięcy to max , jeśli ktoś by napisał ze lepiej poczekać bo Intel/Nividia/Radeon mają zamiar coś wypuścić .
P.S. Napisałem " do 2 miesięcy " nie " za 2 miesiące" 

Opublikowano

Generalnie do FullHD to jeden GTX 1080 Ti to zdecydowana przesada, a Ty myślisz o kupnie drugiej. Bez sensu takie posunięcie.

Intel co miał pokazać to już pokazał, Nvidia tak samo. Jedynie można poczekać na AMD Vega, bo Ryzeny to jednak bardziej do pro zastosowań, a nie do grania.

A co do terminu kupna - poczekałbym na AMD Vega z takim budżetem. Także obserwuj newsy w sieci i jak się te karty pojawią to wtedy się zgłoś po zestaw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...