Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spis modyfikacji

Fari_Go

Spis modów  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dodawać więcej modyfikacji?

• Tak (jakich napisz poniżej)
      36
    • Nie
      1
  2. 2. Jakie mody dodawać?

• Adventure & RPG
      18
    • Mody Techniczne
      16
    • WorldGen (biomy, dungeony, drzewa itd)
      15
    • Jedzenie
      11
    • Inne
      11
    • Combat, PvP
      6
    • Minigry
      4
    • Zbroja, narzędzia i bronie
      11
    • Magia
      7
    • Energia
      8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spis bardzo ładny i solidnie wykonany. 

Co do modyfikacji, to polecam dodać samego Millenaire. Zawsze to jakieś urozmaicenie. Dodatkowym modem jest również Tough As Nails. :')

­

sleepin' the whole day.
Opublikowano
8 godzin temu, MrCheater69 napisał:

Spis bardzo ładny i solidnie wykonany. 

Co do modyfikacji, to polecam dodać samego Millenaire. Zawsze to jakieś urozmaicenie. Dodatkowym modem jest również Tough As Nails. :')

Bardzo Ci dziękuje za twoją opinie.

I dzięki za podesłanie modów! Na pewno dodam :D.

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Super spis, kilka z tych modów wgram do siebie na serwer. A ja zaproponowałbym: (w sumie obok zaproponowanych modów w poście możesz wpisywać też kto je podesłał)

Multimine - Jak dla mnie niezbędny. Sprawia, że w czasie przerwania kopania bloku jego stan zniszczenia się nie resetuje tzn. możemy za sekundę wrócić i kontynuować kopanie od momentu w którym skończyliśmy.

Pam's Harvestcraft - Mod niby znany, ale nie do końca. Dodaje pierdyliardy nowych roślin i potraw do zrobienia. Do tego dochodzi masa pomniejszych modów (Pam's Mods), które dodają nowe rośliny do netheru czy pustyni lub zmieniają lekko generator mapy.

Death Chest - Dzięki tej modyfikacji po śmierci nasze itemy nie rozsypują się w promieniu kilometra, lecz automatycznie lądują w szkrzyni, która pojawia się na miejscu naszej śmierci. Bardzo praktyczne.

Mo' Villages - Sprawia, że wioski NPC generują się na większości biomów (nawet na ocenie). Wszystko można dostosować w configu moda. Szczególnie radzę zmniejszyć częstotliwość występowania wiosek od razu po zainstalowaniu. Oczywiście wioski w dżungli będą wykonane z dżunglowego drewna itd...

Slabcraft i Staircraft - Dodają nowe rodzaje schodów i półpłytek. Od teraz można je wykonac m.in z wełny. Przydatne dla budowniczych. Radzę zainstalować oba dla lepszego efektu.

More Materials - Kolejny mod dla budowniczych. Ten dodaje nowe bloki (m.in nowe cegły i bloki drewna).

Underground Biomes Construct - Dodaje nowe rodzaje skał 

Animals Plus - Dodaje nowe zwierzęta i moim zdaniem jest lepsza od Mo' Creatures sto razy, gdyż zwierzęta nie pojawiają się co dziesięć kratek. Bardzo urozmaica grę. Co prawda nie dodaje nowych dropów, ale i tak warto zainstalować. Osobiście najbardziej spodobały mi się rekiny próbujące zjeść ludzi z mojego serwera, oraz węże, które też próbują zabić ludzi z mojego serwera.

Opublikowano

@Togzwow! Ale się opisałeś naprawdę dziękuje za tak miłą opinie. A modyfikacje które zaproponowałeś bardzo mi się podobają więc dodam je w najbliższym czasie :).

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...