Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który zestaw jest lepszy pod streaming?

ZaaKuuQPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mozliwosc dostac jeden z tych dwoch komputerow PC. Zalezy mi glownie na streamowaniu.

Pierwszy zestaw to:

Karta graficzna: Radeon rx470 gaiming 4GB

Pamięć RAM: Kingston HyperX FURY 8GB

Płyta Główna: MSI B150M Night Elf

Zasilacz: Be quiet! SYSTEM POWER 8 500W

Procesor: Intel core i3 6300 3,8Ghz

Drugi:

Procesor : Intel Core i5-2500k (4rdzenie) stock 3.3Ghz (3.7 Turbo)

Chłodzenie: Scythe Mugen 3

Pamięc RAM: Patriot Viper Xtreme Division 4 (4x4 GB) DDR3-1600 (8-9-8-24 - 1.65v) = 16GB

Płyta główna: Asus P8Z68-V

Karta graficzna: ASUS GTX 970 STRIX 4GB (nie go akurat na zdjęciach)

Dysk twardy: Seagate 1TB

Zasilacz: Chieftec CTF-600-14CS 600W

EW. Czy za 2500 mozna zlozyc cos lepeszego? Moga byc uzywane czesci :)

Opublikowano

Wypełnij wzór:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Czy części mogą być używane?

Co będziesz streamował? Od razu mówię, że ten pierwszy odpada od razu, bo na i3 to nie wiem, czy pulpit postreamujesz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

1. Generalnie budżet jest koło 2700. Zawsze można coś podciągnąć wyżej ale leciutko :D
2. Kupno wiąże się z tym kiedy sprzedam laptopa i xboxa, ciężko mi określić ale wszystko już wystawione.
3. Teraz posiadam tak jak napisałem laptopa DELL Inspiron 15 3000series (i5, 920m, 4gb ram)
4. Komputer ma służyć do streamowania gierek i generalnie grania :D 
5. No szukam też monitora, może być używany. Na monitor mam osobna kwotę do 500zł.
6. Niee, raczej nie. Coś się wykombinuje :D
7. Nigdy się w takie coś nie bawiłem, chciałbym aby po prostu wszystko śmigało cacy, może jak kiedyś będzie taka potrzeba to się coś pokombinuje.
8. W sumie to nie, byle by starczyło na jakiś czas i całkiem fajnie śmigało.
9. Owszem, myślę że to najtańszy sposób by mieć fajny sprzęcik. 

PS. Dodatkowo te dwa zestawy co są wyżej mam okazję zamienić na właśnie laptopa i konsole dlatego je brałem pod uwagę :)

Opublikowano

1. Generalnie budżet jest koło 2700. Zawsze można coś podciągnąć wyżej ale leciutko :D

2. Kupno wiąże się z tym kiedy sprzedam laptopa i xboxa, ciężko mi określić ale wszystko już wystawione.

3. Teraz posiadam tak jak napisałem laptopa DELL Inspiron 15 3000series (i5, 920m, 4gb ram)

4. Komputer ma służyć do streamowania gierek i generalnie grania :D 

5. No szukam też monitora, może być używany. Na monitor mam osobna kwotę do 500zł.

6. Niee, raczej nie. Coś się wykombinuje :D

7. Nigdy się w takie coś nie bawiłem, chciałbym aby po prostu wszystko śmigało cacy, może jak kiedyś będzie taka potrzeba to się coś pokombinuje.

8. W sumie to nie, byle by starczyło na jakiś czas i całkiem fajnie śmigało.

9. Owszem, myślę że to najtańszy sposób by mieć fajny sprzęcik. 

PS. Dodatkowo te dwa zestawy co są wyżej mam okazję zamienić na właśnie laptopa i konsole dlatego je brałem pod uwagę :)

Po pierwsze - przyjdź jak będziesz miał pieniądze. Nie ma co teraz podawać ci linków do aukcji, jak uda ci się sprzedać rzeczy za np. miesiąc.

Po drugie - jakie gry będziesz streamował?

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A wracając do tych zestawów to opłaca się wymienić ten sprzęt na to? W przyszłości można coś pokombinować z innymi częściami itd. Dzięki za odpowiedź swoja drogą :)

Opublikowano

Na pierwszym możesz zapomnieć o streamowaniu. i3 się do tego nie nadaje. Ogólnie to jest trochę nieopłacalny. i3-6300 nie warto brać, bo dopłacasz prawie 100 złotych do zaledwie 100MHz (bardzo mało). Do tego płyta główna z gównem o nazwie LED. Dopłacasz właśnie dla tych świecidełek. Do tego zasilacz Be Quiet!. Nie jest zły, ale można dostać coś lepszego w tej cenie. Ogólnie to zestaw jest dobry do rozbudowy, ale tak czy siak - nie warto.

Drugi - jest on już na dosyć starej platformie LGA1155. Po OC ta i5 dalej daje radę. Jednakże płyta jest dosyć przeciętna do OC, ze względu na brak jakiegokolwiek radiatora na sekcji zasilania. Cooler jest ok. Karta - dalej jest ok. RAM 4x4GB - nawet nieźle. Zasilacz - stary, ale jest ok. Zestaw ogólnie taki "not bad", ale mogłoby być lepiej.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Wydaje mi się, że ten drugi będzie lepszy. Teraz jest sprawa internetu bo on także jest ważny (i pamiętaj! nie patrz nigdy na download tylko na upload przy streamach!!!) Przy tym drugim powinno ci pójść większość gier przy streamie :D Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...