Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Aternos - darmowa serwerownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wyguglowałem sobie darmowe serwer minecraft po czym zobaczyłem takie coś "Aternos - Free servers." niby wszystko ładnie czy ktoś już z was korzystał z tego, czy faktycznie można zrobić sobie darmowy serwer i np. pograć z kolegami czy to jakiś scam ? :D

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Kiedyś był lepszy bo było mniej ludzi (mniej czekania).

...

Opublikowano

@#Butipsal czy teraz za każdym razem kiedy np. będę chciał wgrać jeden głupi plugin będę musiał czekać aż zrestartuje mi się serwer 30-40 minut -,--?

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

reset serwera specjalną opcją to nie ale wyłączyć i włączyć to tak. w sumie sam zobacz.

...

• 2 lata później...
Opublikowano

Dla Mnie Aternos jest wielkim... GOWNEM!

Ale czemu? Dlatego ze jestem zapisany jako gracz i jako operator.

Ustawilem Wersje Minecrafta na 1.12.2 (Bez Optifine).

Odpalam Gre, Czekam na wlaczenie Serwera, Serwer Zalaczany a nie moge wejsc. Robie wszystko aby wejsc na serwer, wiec Kur#a pluje na Aternos. TFU!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aternos nie jest zbyt wybitnym hostingiem, natomiast jeżeli chcesz grać czasami z kolegami, to może się nadać do takiego np. survivala, aczkolwiek któryś z kolegów musiałby być cały czas online na serwerze, gdyż aternos po chwili, gdy nie ma żadnego gracza na serwerze - wyłącza się, co jest sporym minusem. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Atenos to ... GÓWNO nie dość że laguje to jeszcze musiałam czekać aż 275 minut . Następnie włączyłam kolejnego dnia server i musiałam czekać aż 300 minut

Kiedyś na aternosie grało się fajnie jeszcze pół roku temu , a teraz jest najgorszą stroną do serverów.

Opublikowano
Dnia 28.03.2020 o 15:15, Amix123 napisał:

Atenos to ... GÓWNO nie dość że laguje to jeszcze musiałam czekać aż 275 minut . Następnie włączyłam kolejnego dnia server i musiałam czekać aż 300 minut

Kiedyś na aternosie grało się fajnie jeszcze pół roku temu , a teraz jest najgorszą stroną do serverów.

Nic dziwnego, okres kwarantanny... na takim craftserve były ogromne problemy mimo, że serwery są płatne a co dopiero darmowy hosting. Nikt nie spodziewał się takiego oblężenia

Opublikowano
Dnia 28.03.2020 o 15:15, Amix123 napisał:

Oferują serwer za darmo. Nie chcesz czekać - kup serwer.

Polecam do jakiegoś grania ze znajomymi czy coś, do prowadzenia serwera? NIE. Do testowania rzeczy ? NIE - od tego jest localhost. Jeżeli chcesz pograć w vanille z kolegami to git.

Opublikowano

Gram dość regularnie na Aternosie od ok. 1,5 roku, wiec mogę coś powiedzieć. Survival na vanilli w 2 os., więc zupełna podstawa. Dla początkujących osób, które chcą sobie rekreacyjnie popykać jest to dość dobra opcja. Wszystko za darmo, przejrzysty panel, nie trzeba ogarniać konfiguracji. Co ciekawe, nigdy nie miałem tam crasha w sesji. Wady? Jak dla mnie mniejsze lub większe lagi, które widać u mnie przez ok. 50% czasu gry. Gdy opóźnienia są, ale nie duże, to da się przeżyć. Jak są większe to można się zirytować, bo trzeba odpuścić np. kopanie bloków.

Teraz przez koronawirusa jest znacznie gorzej. Nie z lagami (bo te jakby się zmniejszyły), ale z oczekiwaniem na grę. Jeszcze 3 tyg. temu maksymalny czas oczekiwania to było ok. 10 min. (wieczorem). A często tylko 3-5 min. Ba, czasami serwer odpalał się natychmiast. W lecie oczywiście czekało się dłużej (wakacje). Obecnie to tragedia. Jeżeli teraz wyświetla czas oczekiwania np. 100 min. to można to spokojnie przemnożyć x2,5. Ostatnio miałem teoretycznie czekać 67 min., a serwer odpalił się dopiero po 4,5h 😆  Skrócili też czas na dołączenie do gry po włączeniu się serwera. No i przed kwarantanną można było być nieaktywnym w grze przez ponad 40 min., obecnie po 8 min. nic nierobienia jest autokick i sesja jest zamykana.

Tak więc teraz jest baaardzo słabo, i lepiej szukać czegoś innego. Jak koronawirus zostanie wyjaśniony, to wszystko powinno wrócić do normy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałem popykać sobie z kolegą w minecrafta. Nie działa mu niestety hamachi a reszta hostingów jest niegrywalna. Postawiłem na aternosie. Odpaliłem dzisiaj ale kolega dopiero za chwile miał wejść. Odeszłem na kilka minut. Wracam i co? Serwer się sam wyłączył. A czekać muszę 3h :/. Dobra koronawirus i dużo ludzi gra ale przez dzieci które robią serwery (wpiszcie se mój serwer minecraft w yt jest tego setki na aternosie w ciągu tygodnia). Lepiej kupić serwer na jakimś hostingu i stracić hajs niż marnować nerwy. Omijajcie to gówno szerokim łukiem bo nawet wystartować czasami ten syf nie może i nie stać ich na serwery online jakoś na server.pro jest renew co godzinę i nie wywala cię do kolejki ale niestety kolejka nie mniejsza. Nie polecam!!!!

EDIT: Tak jak koledzy wyżej pisali kiedyś było ok (3 lata temu) ale aternos schodzi na psy od 2 lat a to przez dzieci robiące serwery dla widzów (bo udają celebrytów na youtube)...

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie jest co scam, Aternos to bardzo popularny, darmowy kreator serwerów Minecraft. Uważam że aternos jest dobry do gry z przyjaciółmi, nie zrobimy tam serwera 100+ ponieważ będą pojawiać się tzw: lagi (zacinanie).Również można pobrać tam pluginy, których jest bardzo wiele i wiele więcej ciekawych żeczy !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...