Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stream offline i drop skrzynek - Major

acdc662

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jak pewnie wiecie w lipcu będzie Major w Krakowie. Mam jedno pytanie. Czy jeśli zostawię w mieszkaniu włączonego laptopa ze streamem offline bo trzeba wcześniej wyjść tam to czy skrzynki będą mi dropić? W skrócie: Czy jak zostawię laptopa na streamie offline to czy jak stream się zacznie (mi tego laptop nie pokaże bo by trzeba było odświeżyc ale nie ma kto) będą dropić skrzynki? Trochę skomplikowane pytanie ale myślę że ktoś ogarnie :D

Opublikowano

A sprawdź czy będzie ok. Odpal twój stream w przeglądarce twitch (jak będzie offline), ściągnij obs, wyślij strumień ze 100kb (byle było słychać dźwięk, lub zmieniające piksele) jak załączy się stream z offline to znaczy że działa.

Albo łatwiejszy sposób, poszukaj kogoś kto ma zapowiedziany stream np. na 12:00, wbij 10minut przed jak jeszcze będzie offline i czekaj co się stanie.

Ja tym roku kupiłem slimsticka zostawię go odpalonego 24/7 na całego majora i zobaczymy czy coś poleci :D

Opublikowano

watus po co mu obs ? z tego co ja rozumiem on chce twitcha zostawic wlaczonego z pauzowanym livem majora ... zeby mu dropilo skrzynki ale tak sie nie da :) tylko po co obs ?

ja bym zrobil to przy pomocy team viewer... zostawiasz wlaczony laptop z netem bez streamu . Jestes w krakowie na majorze - wlaczasz teamviewer w tele , laczysz sie z komputerem i wlaczasz stream majora i zostaw wlaczony stream a potem wylacz teamviewer. gorzej jak neta wywali podczas streamu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam temat z pytaniem czy da się włączyć zdalnie komputer? Przez TeamViewera chyba się nie da :/ , znacie na to jakiś sposób?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...