Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Autorski plugin na nie blokowanie dropu po śmierci gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników, chciałbym wam przedstawić pewien plugin który jest moją własnością.

Plugin posiada 2 funkcje, konkretnie jest to blokowanie dropu po śmierci oraz exp za zabicie gracza.

Zacznijmy od blokowania dropu, jesli chcemy by gracz po śmierci nie tracił startowych itów np żelazny set czy cokolwiek, wystarczy zmienić jego nazwę na "&aStartowy", możemy ustawić taki kit np w essentials, czy starterkit na serwerach chestpvp, gracz od razu dostaje ity z taką nazwą, one wtedy nie dropią.

Filmik z działania pluginu: https://youtu.be/nKCPPKCjVLg

Exp za zabicie:

Pewnie wielu z was powie że mże sobie zrobić to w 5 linijkowym skrypcie, lecz ten plugin nie daje np 10 punktów exp, tylko cały 1 lvl na pasek, po zabiciu gracza, gracz z uprawnieniem gs.vip dostaje 1 lvl exp'a, z uprawnieniem gs.svip dostaje 2 lvl. Normalni gracze bez żadnych uprawnień nie dostają nic.

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/4e280a04e3881487265701c1700a80073b0f396844a4fe42c6aa89ff73e4910b/analysis/1490881244/

Pobierz:

http://globalserv.pl/pobierz/globalserv.jar

Jeśli zły dział proszę Admina o przeniesienie.

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

Ani downloadu nie widzę, ani źródła, w filmiku też nic nie było o tym. Gdzie można je dostać?

P.S. pomyliłeś działy.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Gość dominik148
Opublikowano

Co to mi pobrało?

Plugin to to raczej nie jest :D

qpARoRO.jpg

Opublikowano

co ja ku&wa pobralem? wez sie pie*dolnij w leb 

najlepiej wyslij trojana

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

najlepiej wyslij trojana

Kolego może trochę grzeczniej? Czytałeś kod? Bo ja tak... Tam nic nie ma...

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

najlepiej wyslij trojana

Kolego może trochę grzeczniej? Czytałeś kod? Bo ja tak... Tam nic nie ma...

Nie bede tutaj dyskutowal, chcialem plik .jar mam jakies g*wno.

Nie czytalem kodu, bo nie mam tyle dekomplikatorow co ty.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Co to mi pobrało?

Plugin to to raczej nie jest :D

qpARoRO.jpg

najlepiej wyslij trojana

Polecam się uspokoić i... dodać .jar na końcu tego pliku. KABOOOOOM! MYŚLENIE LEVEL HARRRD! 

Musiał coś po prostu zjebać z rozszerzeniem, a Ty go mieszasz z gównem.

Co do kodu, nie będę się wypowiadał, nie chcę dzisiaj być toksyczny ;)

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Polecam spojrzeć na sprawę z perspektywy systemów z rodziny UNIX. Nie ma najmniejszego znaczenia co jest po ostatniej kropce nazwy pliku. W głębi serca systemu plików ten plik da się poprawnie odczytać jako jar, czyli delikatnie podkręcony zip. I wyobraź sobie chłopcze, że ani nie dasz rady uruchomić tego pliku jako .exe (zakładając, że używasz Microsoft Windows), ani system nie pozwoli Ci uruchomić tego jako program w obecnej postaci. Przemyśl następnym razem zanim zaczniesz wyzywać użytkowników forum. Nie ma nic złego w niewiedzy, problem jest w Twoim chamstwie.

@AdamGrzegorz co do kodu to nie przesadzaj, nawet po dekompilacji nie wyglądał jakoś bardzo tragicznie. Przy takim pluginie trudno jest cokolwiek popsuć, a jeśli nawet to trudno jakkolwiek spowolnić serwer. Zawsze lepsze niż skrypt :p Konkretami nie walnę, bo już dawno wyrzuciłem tego jara z dysku.

Szkoda, że autor nie pokusił się o możliwość konfiguracji, bo nawet koloru nie można zmienić, a wiadomo, że każdy serwer jest inny ;)

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...