Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grą, zatrzymanie obrazu

Luisito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dwóch dni mam problem z csem. Pierwszy bardzo utrudniający grę błąd jest taki, że w czasie grania zacina mi się nagle obraz i nie mogę grać, słyszę tylko odgłosy rozmowy teamu, ale nic nie mogę zrobić, taki błąd pojawia się najczęściej podczas kupowania, wejścia na serwer, albo normalnie w czasie gry, screena dołączyłem. Podczas kupowania obraz się nie rusza jednak mogę nacisnąć normalnie klawisz zakupów i okno wyboru się pojawia, jednak zakupić nic nie mogę, a cała reszta stoi w miejscu, co robić?
Drugi problem to dźwięki, ustawiam muzykę na 0, jednak co jakiś czas sama w grze ustawia mi się na 1.
Te dwa błędy pojawiają się od dwóch dni i o ile na początku nie były uciążliwe tak teraz przycina mi co około minutę. Gram na ok 140 fpsów i pingu od 30 do 45ms, dodatkowo pojawiły się lagi coś jakiś czas czego nigdy nie było. Pomoże ktoś?
PS. Na screenie koniec rundy i taki obraz mi się zatrzymał i pozostał mimo normalnego dźwięku gry, dodatkowo także miałem sytuacje w której obraz się zatrzymał, ale gość się bawił jeszcze nożem i postać normalnie wykonywała tą czynność, ale stała w miejscu i reszta obrazu także się zatrzymała.

post-1475987-0-76194100-1490658417_thumb.png

Opublikowano

Jakie masz parametry startowe. Robiłeś spójność plików? Spróbuj usunąć config i video (nie videodefaultes). Ostatecznie zrób reinstal. Komp się nie przegrzewa? Sterowniki aktualne?

Opublikowano

O te parametry chodziło?
+mat_queue_mode 2 -nojoy -exec autoexec -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd -novid -snd_front_headphone_position 45 -snd_rear_headphone_position 135 +cl_forcepreload 1
Zrobiłem spójność, 3 pliki nieprawidłowe, może to będzie ten problem, czy po spójności mój config, ustawienia, autoexec będzie działało normalnie?
Sterowniki aktualne. Komp w porządku.
Jeżeli to nie pomoże co robić w drugiej kolejności?

Opublikowano

Przeinstaluję chyba Csa na wszelki wypadek, tylko mam pytanie, gdzie mam zapisany swój celownik, bo szczerze mówiąc nie pamiętam komend które używałem.
Coś muszę później skopiować z mojego configu. Dołączyłem go w załączniku w formie notatnika, ponieważ plik cfg nie przechodzi.

config1.txt

Opublikowano

cl_crosshair_drawoutline "0"
cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio "0.35"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod "1"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod "0.5"
cl_crosshair_dynamic_splitdist "7"
cl_crosshair_outlinethickness "1"
cl_crosshair_sniper_show_normal_inaccuracy "0"
cl_crosshair_sniper_width "1"
cl_crosshairalpha "999'"
cl_crosshaircolor "1"
cl_crosshaircolor_b "0"
cl_crosshaircolor_g "255"
cl_crosshaircolor_r "0"
cl_crosshairdot "0"
cl_crosshairgap "-3"
cl_crosshairgap_useweaponvalue "0"
cl_crosshairscale "0"
cl_crosshairsize "3"
cl_crosshairstyle "4"
cl_crosshairthickness "1"
cl_crosshairusealpha "1"

76561198375594763.png

Opublikowano

Po instalacji gry ponownie, zauważyłem dziwną rzecz, ponieważ pomimo usunięcia dodatkowo plików autoexeca configu itp, wchodzę do gry i wszystkie moje ustawienia wideo, celownika oraz bindy cały czas są. Czy to prawidłowe? Wieczorem włączę grę i zobaczę czy to naprawiło wcześniejszy błąd.

Opublikowano

No pewnie tego nie usunąłem , jeżeli to nie pomoże to powtórzę ponowna instalacje z usunięciem od razu tego folderu, chyba, że można usunąć ten folder bez instalacji ponownie gry?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...