Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać jako NPC

kubakus111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy jest możliwość stworzenia NPC z postaci np. Wojownika? Dla przykładu chciałbym stworzyć NPC Wojownika z maksymalnym setem jaki mam na serwerze. Jeśli da się to wykonać czy moglibyście mnie jakoś nakierować?

Opublikowano

Stwórz np. w folderze npc, nowy folder np. woj_npc. Dodaj tam plik msm o nazwie jak folder, czyli woj_npc.msm - skopiuj z innego npc (tylko, że go później edytuj, aby ścieżka była do modelu zbrojki, która może być np. w d:/ymir work/pc/ warrior/nazwawybranejzbroi.gr2)

skopiuj z np. 

D:\YMIR WORK\pc\warrior\general

D:\YMIR WORK\pc\warrior\onehand_sword

D:\YMIR WORK\pc\warrior\twohand_sword

pliki msa wybranych animacji i wrzuc do npc/woj_npc

Na koniec wrzuc plik motlist z uwzględnionymi animacjami jakie dodałeś do tego samego folderu.

Czyli w folderze woj_npc musisz mieć:

woj_npc.msm

motlist.txt

animacja1.msa, animacja2.msa, ....

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

ew. zrobić nowy model, zawsze cos

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

3ds max lub zabawa z src/clientem (niestety, ale podczepienie dodatkowego obiektu za pomocą wpisów w pliku msm, nie działa tak jak w przypadku efektów - działa jedynie w we). 

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Ostatnio GF wypuścił na serwerach takiego potworka, jeśli to Ci w czymś pomoże oto link do modelu:

http://www42.zippyshare.com/v/aiCVgLS6/file.html

Wypakowaną zip'kę wrzucamy do */ymir work/monster2. Wpisy do npc_list już wg własnego uznania z id potwora etc. w razie pomocy zapraszam pw.

Co do nowych potworów tego rodzaju @pewi wyczerpał już całkowicie temat i wszystko doskonale wytłumaczył. :)

dCrwk2h.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...