Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieprzyjęcie paczki od kuriera

nerff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jutro przychodzi kurier z myszką i podkładką za pobraniem i czy mogę nie zapłacić i nie odebrać paczki ? 

http://scr.hu/4nf7/fyy7c tutaj wyraźnie jest napisane, że WSZYSTKIE produkty w zamówieniu będą wysłane za darmo. A naglę się okazuje, że mam płacić 30zł za kuriera.

Napisałem do nich i dostałem taką odpowiedź: http://scr.hu/4nf7/g16mc Gdzie była mowa, że wszystko ma być objęte promocją ? Kupiłem myszke za 280zł i podkładkę za 45zł. Przez tą podkładkę naliczyli dodatkowe 30zł czyli praktycznie tyle co ta podkładka.

Już by taniej wyszło wziąć tą podkładkę oddzielnie i wybrać inną formę wysyłki i by było lepiej. 

Czuję się trochę oszukany. Tak, więc nie będzie problemów jak nie odbiore przesyłki ? 

Opublikowano

Przecież w podsumowaniu zamówienia, przed jego potwierdzeniem, zawsze masz podaną cenę, którą zobowiązujesz się zapłacić, jakim cudem mogłeś tego nie zauważyć? Co do odmowy odbioru paczki, to musiałbyś przeczytać ich regulamin, ale stawiam, że nie możesz tego zrobić ot tak, będą chcieli co najmniej zwrotu pieniędzy za koszt wysyłki.

Opublikowano

Przecież w podsumowaniu zamówienia, przed jego potwierdzeniem, zawsze masz podaną cenę, którą zobowiązujesz się zapłacić, jakim cudem mogłeś tego nie zauważyć? Co do odmowy odbioru paczki, to musiałbyś przeczytać ich regulamin, ale stawiam, że nie możesz tego zrobić ot tak, będą chcieli co najmniej zwrotu pieniędzy za koszt wysyłki.

No widziałem cenę, ale darmowa wysyłka to darmowa wysyłka. Pierwszy raz tam kupowałem i nie wiedziałem jak to działa, równie dobrze mogło potem odjąć te 30zł za kuriera. Polecieli w c***a i nie mam zamiaru ponosić konsekwencji z ich winy.

Opublikowano

No widziałem cenę, ale darmowa wysyłka to darmowa wysyłka. Pierwszy raz tam kupowałem i nie wiedziałem jak to działa, równie dobrze mogło potem odjąć te 30zł za kuriera. Polecieli w c***a i nie mam zamiaru ponosić konsekwencji z ich winy.

Lol sam piszesz, że widziałeś cenę, a teraz gadasz, że "mogłoby" odjąć, jeżeli masz podaną kwotę i ją akceptujesz to się zobowiązujesz do zapłaty.

Rzeczy odeślą gościowi, a bodajże 3 czy ileś tam takich paczek i trafiasz na czarną listę u przewoźników.

Opublikowano

"Ten produkt, oraz wszystkie znajdujące sięwraz z nim w zamówieniu, zostanie wysłany do Ciebie za darmo"

Pieprzyłbym to i nie płacił, wina sklepu, a nie kupującego, bo podkładka nie jest wielkogabarytowym sprzętem agd/rtv. 30zł to może i grosze, ale płacić za podkładke 75zł, gooby plz.

graphic.png

Opublikowano

"Polecieli w c***a"? Co? xD To twoja wina, nie ich. Jest tam równo napisane- że darmowa dostawa jest, gdy wszystkie przedmioty mają takie coś jak "darmowa dostawa", a nie jeden. Dla mnie to też jest trochę chamskie, ale marketing to marketing. Odebrać paczki oczywiście nie musisz, ale wtedy prawdopodobnie będziesz płacił za kuriera, powinno to być napisane w regulaminie.

Po trzecie- w ostatecznej cenie zawsze powinieneś mieć końcową kwotę za zakupy. Po czwarte- "nie przyjęcie" razem ;)

@Edit

Jakbypierwszy screen działał to bym dał.

Opublikowano

@aresorek " Jest tam równo napisane- że darmowa dostawa jest, gdy wszystkie przedmioty mają takie coś jak "darmowa dostawa", a nie jeden."

Gdzie to jest niby napisane xD? daj scrinka i zaznacz, bo cos nie widzę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...