Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze stałymi FPS

kaytek11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze stałymi FPS, zależy od "dnia". Zawsze jak gram w csa mam wszystko wyłączne (wszelkie programy itp) lecz fpsy potrafią mi spadać od 130 do nawet mniej niż 50 (choć nie zawsze, zależy mi na płynnej grze). Zauważyłem często skoki zużycia procesora, podam specyfikacje kompa może ktoś pomoże i nakieruje co z tego wymienić.

Intel Pentinum G2020 2.9Ghz

MSI H61M-P20

4GB RAM 665mhz ddr3

AMD Radeon 7700 Series

zasilacz 600w niedawno wymieniany

Opublikowano

To normalne ze uzycie gpu/cpu ci skacze. Na jakich trybach masz te spadki? Bo w sumie ten procesor jest cienki i przy grubszym DM mozesz miec spadki do 50. Ewentualnie odpal menadzera zadan i sprawdz czy cos ci nie zzera procesora, jakas usluga systemowa czy cos.

Opublikowano

rożnie najbardziej na FFA gdzie więcej osób a tak to jeśli chodzi o 5vs5 to zdarza się żeby spadały i wtedy przycina i jak wiadomo nie jest to przyjemne, czyli procesor 1wszy do odstrzału? nic mi wiecej nie je procka wszystko wyłączone ( żadne inne syfy również, tylko cs i steam)

Opublikowano

Swoje programy masz moze powylaczane, ale tutaj problem jest gdzie indziej - sam windows. Moze wywolywac rozne uslugi takie jak windows update, windows search co jakis czas i poprostu zuzywa procek. Spróbuj najpierw uzyc narzedzia windows update diagnostic i zobacz czy cos dalo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...